Mark Zuckerberg nu dă înapoi. Într-o ședință de marți cu angajații, CEO-ul Facebook a refuzat să schimbe poziția companiei de a lăsa pe platforma de socializare o postare a președintelui american Donald Trump care a fost criticată pentru „glorificarea violenței”, potrivit unei surse apropiate de subiect, relatează Business Insider.

Intalnire Trump-ZuckerbergFoto: Casa Alba

Pe măsură ce incidentele de brutalitate a poliției au devenit tot mai răspândite în Statele Unite în timpul protestelor din ultimele zile, Facebook s-a confruntat cu un val de nemulțumiri interne.

Acestea au fost declanșate de refuzul companiei de a lua măsuri împotriva unei postări a președintelui american în care acesta afirma „când începe jaful, încep focurile de armă”, o expresie atribuită în mod faimos lui Walter Headley, un șef al poliției din Miami în anii '60, recunoscut pentru politicile sale dure în cartierele afro-americane.

Trump a postat cuvintele și pe Twitter care a determinat că acestea „glorifică violența” și a ascuns postarea însă Mark Zuckerberg a afirmat că aceasta nu încalcă regulile Facebook.

Angajații companiei au răspuns cu cel mai mare protest public din istoria de 16 ani a Facebook, mulți folosindu-se de Twitter pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la decizie și 400 participând la o grevă virtuală luni, potrivit The Verge.

Cel puțin un angajat și-a anunțat public demisia în semn de protest, acuzând compania că este „de partea greșită a istoriei”.

Într-o ședință ținută marți, angajații și-au exprimat în mod repetat nemulțumirile cu privire la politicile companiei asupra ce este permis pe rețeaua de socializare însă Mark Zuckerberg a refuzat să își schimbe decizia.

Zuckerberg a anunțat că a avut o „reacție viscerală negativă” la adresa postării lui Trump dar că nu crede că aceasta incită la violență.

Anterior, o înregistrare audio divulgată de The Verge arată că Zuckerberg a discutat despre nemulțumirile angajaților într-o videoconferință de vineri și a sugerat că ar putea urma o schimbare a politicilor companiei referitoare la moderarea postărilor politicienilor.

Citește și: