Președintele Donald Trump a scris sâmbătă pe Twitter că demonstranții care protestau în fața Casei Albe după moartea lui George Floyd ar fi fost întâmpinați de „cei mai răi câini și cele mai amenințătoare arme pe care le-am văzut vreodată” dacă ar fi pătrus dincolo de gardul reședinței prezidențiale, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

În seria de postări de pe platforma social media Trump părea să își îndemne susținătorii să se strângă în fața Casei Albe sâmbătă seara scriind „DISEARĂ AM ÎNȚELES CĂ ESTE NOAPTEA MAGA LA CASA ALBĂ?” [n.r. MAGA reprezintă acronimul sloganului folosit de Trump: Make America Great Again]

Moartea de luni în Minneapolis a lui Floyd George a declanșat proteste, unele dintre ele violente, în multe orașe din Statele Unite, inclusiv unul în capitala americană Washington, D.C.

Casa Albă a fost închisă temporar vineri în timp ce sute de protestatari s-au adunat după-masa în Piața Lafayette de vizavi. După ce au plecat, demonstranții s-au reîntors mai târziu izbucnind conflicte între aceștia și poliție, mulțimile dispersându-se în cele din urmă sâmbătă dimineața.

Președintele american a lăudat ofițerii Serviciului Secret care păzesc Casa Albă afirmând că „am fost înăuntru, am urmărit fiecare mișcare și nu m-aș fi putut simți mai în siguranță”.

„Mulțime mare, organizată profesionist dar nimeni nu s-a apropiat de străpungerea gardului. Dacă ar fi făcut-o ar fi fost întâmpinați de cei mai răi câini și cele mai amenințătoare arme”, a afirmat președintele Trump, adăugând că „mulți agenți ai Serviciului Secret doar așteaptă niște acțiune”.

Citește și: