Protestatarii s-au confruntat cu polițiștii pentru a doua seară la rând, miercuri, în Minneapolis, unde moartea unui bărbat de culoare după arestarea sa violentă de către poliție a provocat furie, iar oamenii cer dreptate, relatează AFP.

Floyd la pamantFoto: Captura video

Ferestrele unei secții de poliție au fost sparte marți seară, iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Familia lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit în urma unei arestări brutale, a spus miercuri că ofițerii implicați în arestarea sa sunt acuzați de crimă.

”Pentru că fix asta s-a întâmplat, mi-au ucis fratele”, a spus Bridget Floyd la NBC.

”Cred că va fi făcută dreptate”, a adăugat ea, spunând că nu este de ajuns ca polițiștii implicați să fie concediați.

Cei patru polițiști implicați au fost concediați, dar au fost lăsați în libertate în timp ce a fost deschisă o anchetă.

Primarul Minneapolisului, Jacob Frey, s-a întrebat miercuri ”de ce bărbatul care l-a omorât pe George Floyd nu este în închisoare”. ”Dacă voi sau eu am fi făcut asta, am fi în spatele gratiilor acum”, a spus el.

Președintele Trump a scris pe Twitter că a cerut FBI și Departamentului de Justiție să facă lumină în această ”dispariție tristă și tragică”.

Un video realizat de un trecător luni arată modul în care un ofițer de poliție îl țintuiește la pământ pe Floyd presându-și genunchiul pe gâtul său.

Bărbatul este auzit gemând și spunând polițistului în mod repetat „nu pot respira”.

Noi filmări par să elimine teza înaintată de poliție, potrivit căreia George Floyd, suspectat că a încercat să plaseze o bancnotă falsă de 20 de dolari, ar fi rezistat arestării sale.

Citește și:

FBI va cerceta moartea unui bărbat de culoare, după ce un polițist apare cu genunchiul pe gâtul acestuia