Trei jurnaliști de la CNN au fost luați în custodia poliției din Minnesota, în timp ce relatau în direct despre protestele din Minneapolis, locul în care un bărbat de culoare a murit după ce un polițist alb l-a țintuit la pământ timp de mai multe minute stând cu genunchiul pe gâtul lui.

Jurnalisti CNN arestati in directFoto: Captura video

Inițial, a fost luat în custodia poliției doar jurnalistul Omar Jimenez, care era în fața camerei de luat vederi și transmitea live de la locul protestelor din Minneapolis. Ulterior și colegii lui, un producător și un cameraman, au fost încătușați.

Membrii echipajului au fost eliberați ulterior de Poliția din Minnesota, iar guvernatorul Tim Walz și-a cerut scuze față de CNN, potrivit CNN.

Walz a spus că arestările au fost ”inacceptabile”.

Reporterul CNN, Omar Jimenez, care este o persoană de culoare, a spus că a fost consolat de faptul că cel puțin oamenii au putut vedea ce se întâmplă.

”Mi-a oferit un pic de consolare știind că voi ați văzut ce se întâmplă, am trăit ce se întâmpla, iar țara vedea ce se întâmplă în timp real sub ochii lor”.

Proteste violente au loc în mai multe state din SUA, după ce un bărbat de culoare a murit după ce un polițist alb l-a țintuit la pământ timp de mai multe minute stând cu genunchiul pe gâtul lui.

Autoritățile americane au trimis vineri Garda Națională pentru a contracara violențele din Minneapolis, în a treia zi de confruntări între forțele de ordine și protestatari.