VIDEO OFICIAL Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană/ Epopeea Brexit se sfârșește și odată cu ea povestea unei colaborări de 47 de ani / Ce urmează în relația Regat-UE

de Redacția.     HotNews.ro
Sâmbătă, 1 februarie 2020, 1:00 Actualitate | Internaţional


Brexit Day (statuia lui Winston Churchill de la Westminster)
Foto: Twitter
Când Big Ben a bătut ora locala 23:00 (1 noaptea ora României), Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană. Cel mai reticent membru al blocului European devine primul care părăsește o organizație înființată să forțeze unitatea între națiuni după ororile celui de-al Doilea Război Mondial.

Brexit-ul a produs diviziuni profunde în societatea britanică. De asemenea, la Bruxelles este privită cu neliniște pierderea a 66 de milioane de oameni din UE. În același timp, statutul de centru financiar al Londrei este clar că va avea de suferit.

Premierul Boris Johnson a fost artizanul principal în perioada referendumului din 2016 care practic a pus capăt celor 47 de ani de legături strânse dintre națiunea insulară și vecinii europeni. El a promis că va duce Marea Britanie într-o nouă era a prosperității, mergând pe ideea de noi legături, mai îndepărtate, relatează AFP.

Johnson a afirmat, în repetate rânduri, că: "Acesta nu este un sfârșit, ci un început”. Președintele francez Emmanuel Macron descrie momentul ca pe un „semn de avertizare istoric” care ar trebui să forțeze Europa să se oprească și să reflecteze.Plecarea Marii Britanii a fost pecetluită în cadrul unei emoționante audieri a parlamentului UE din această săptămână care s-a încheiat cu deputații care au cântat un cor al „Auld Lang Syne”, o melodie tradițională scoțiană de rămas bun. Britanicii vor putea lucra și face comerț liber cu națiunile UE până la 31 decembrie și invers, deși Marea Britanie nu va mai fi reprezentată în instituțiile blocului.

La ora 22:00, premierul Boris Johnson se va adresa națiunii, în vreme ce un ceas va începe o numărătoare inversă. Clădirile guvernamentale au fost luminate în roșu, alb și albastru al drapelului britanic. Milioane de monede comemorative de 50 de pence vor intra în circulație.

Trebuie ținut cont că nu toți britanicii sunt încântați de această majoră schimbare. Pe lângă un procent semnificativ din locuitori, care sunt împotriva Brexit-ului, voci importante, precum cea a premierului scoțian, Nicola Sturgeon, afirmă că este o zi a “tristeții…amestecată cu furie”. De menționat că, în 2016, Scoția votase rămânerea în UE.
Ce urmează

Odată cu acest pas începe o perioadă de tranziţie post-Brexit care se va încheia la 31 decembrie 2020. În acest interval, Regatul Unit va continua să aplice regulile blocului comunitar, fără să participe la procesul decizional al UE, iar executivul britanic şi Uniunea Europeană vor începe un proces de negociere dedicat relaţiei lor viitoare. Irlanda de Nord va continua să aibă statut special şi după perioada de tranziţie, rămânând în uniunea vamală UE până când va fi stabilit un alt statut, prin negocierile referitoare la relaţiile post-Brexit.

Premierul britanic, Boris Johnson, speră să obţină până la sfârşitul acestui an un acord comercial care să reglementeze relaţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană după Brexit. Un reprezentant al Comisiei Europene a semnalat că Uniunea Europeană probabil nu va avea timp să finalizeze până la sfârşitul anului negocierile cu Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit. Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că negocierile vor putea începe abia în martie, astfel că nu se pot finaliza până la expirarea perioadei de tranziţie post-Brexit, valabilă până pe 31 decembrie 2020.

Michel Barnier, negociatorul-şef european pe tema Brexit, a avertizat că există riscul unei întreruperi brutale a relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. "Prima etapă este finalizată şi trebuie să reconstruim totul. La sfârşitul acestui an, dacă nu vom avea un nou acord, nu va mai fi o situaţie de rutină, nu vor mai fi reglementări. Trebuie să conştientizăm că există riscul de a ajunge la marginea prăpastiei, mai ales în privinţa relaţiilor comerciale”, a avertizat Michel Barnier, potrivit cotidianului Le Figaro.

Uniunea Europeană nu va permite Marii Britanii să beneficieze de avantajele pieţei unice europene după Brexit dacă Londra nu va respecta standardele comunitare, a avertizat recent David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. Uniunea Europeană nu va semna niciun acord comercial post-Brexit "prin care Marea Britanie să aibă acces la piaţa unică europeană, dacă nu va respecta înaltele standarde sociale, ecologice şi drepturile în domeniul muncii", a declarat David Sassoli într-un interviu acordat Funke Mediengruppe. Preşedintele Parlamentului European a subliniat că Uniunea Europeană intenţionează să menţină o cooperare apropiată cu Marea Britanie post-Brexit. Însă avantajele apartenenţei la UE„"nu pot exista din afara” Blocului comunitar, a atras atenţia el.

În afară de problemele comerciale, Marea Britanie riscă să se confrunte cu o criză internă, în condiţiile în care politicieni din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor pledează pentru independenţă, pe fondul nemulţumirii faţă de ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Premierul britanic, Boris Johnson, i-a transmis recent prim-ministrului scoţian, Nicola Sturgeon, că se opune unui nou referendum privind independenţa Scoţiei, dar liderul de la Edinburgh a cerut respectarea dorinţei scoţienilor. După scrutinul parlamentar britanic, Nicola Sturgeon a declarat că mandatul parlamentar primit de Partidul Naţional Scoţian (SNP) trebuie respectat. "Am transmis clar că mandatul SNP de a le oferi oamenilor o şansă trebuie respectat, la fel cum se aşteaptă şi el ca mandatul lui să fie respectat”, a afirmat Nicola Sturgeon. Partidul Naţional Scoţian (SNP) a obţinut 48 de locuri în Camera Comunelor, un fapt fără precedent. Majoritatea locuitorilor Scoţiei s-au pronunţat în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană în referendumul britanic privind Brexit din 2016, potrivit Mediafax.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon, liderul SNP, insistă ca Scoţia să organizeze un nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie, iar rezultatul scrutinului parlamentar britanic arată că scoţienii împărtăşesc această dorinţă. Scoţia a organizat în anul 2014 un referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie. Peste 55% dintre scoţieni s-au pronunţat atunci împotriva independenţei. În contextul Brexit, rezultatul ar putea fi acum în favoarea independenţei.

Brexit: populație, industrie, finanțe... ce pierde cu adevărat Uniunea Europeană

Odată cu oficializarea plecării Regatului Unit, Uniunea Europeană pierde unul din cei mai puternici și mai emblematici membri ai săi. O întorsătură istorică ce transformă UE pe mai multe niveluri, notează les Echos, citat de Rador.

Este, în fine, oficial: vineri, Regatul Unit nu va mai face parte din Uniunea Europeană. După aproape 70 de ani de extindere constantă, zona de cooperare politică și economică pierde unul dintre cei mai puternici membri ai săi. Un moment inedit și istoric.

Trecând de la 28 la 27 de state membre, Uniunea Europeană își schimbă înfățișarea, atât la nivel demografic, cât și strategic sau economic. Iată deci noua carte de identitate a «Europei celor 27».

13% locuitori mai puțin

Cu 513 milioane de locuitori în 2019, Uniunea Europeană se plasează pe a treia poziție a zonelor celor mai populate din lume, cu mult în urma Chinei (1,4 miliarde) și Indiei (1,3 miliarde).

Pierzând cele 66 de milioane de cetățeni ai Regatului Unit, populația europeană se va reduce cu 13%, ajungând la 447 milioane de locuitori. Suficient totodată pentru ca UE să își păstreze locul său pe podium, înaintea SUA (328 milioane de locuitori).

Plecarea englezilor va lăsa o gaură de 12 miliarde de euro pe an începând din 2021. Care va fi soluția?

12 miliarde de euro pe an începând cu 2021 este gaura lăsată de plecarea Regatului Unit şi complică şi mai mult negocierile între cei 27 pe viitorul buget pe termen lung al Uniunii Europene. Pentru a rezolva această problemă a viitorului cadru financiar multianual (CFP, 2021-2027), Comisia Juncker făcuse o propunere din mai 2018, înainte de a predea ştafeta noii echipe a Ursulei von der Leyen, potrivit Le Soir, citat de Rador.


Condițiile de călătorie

Potrivit Ambasadei României în Regatul Unit, după Brexit, intrarea în Marea Britanie este permisă în continuare cu cartea de identitate cel puțin până la data de 31 decembrie 2020 sau cu paşaportul în curs de valabilitate. Asta înseamnă că românii nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie.

"Primul element pe care aș dori să-l menționez şi care frământă pe foarte mulți dintre concetățenii noștri este că, în ceea ce privește regimul liberei circulații, cel puțin deocamdată, până la 31 decembrie, nu se schimbă nimic. Deci e vorba de a intra în Marea Britanie cu același tip de documente, respectiv cartea de identitate românească, pe de o parte, sau pașaport, în cazul în care îl dețin. Asta în ceea ce privește intrarea în Marea Britanie, pentru că există un anumit tip de nervozitate, de întrebări, de zvonistică în jurul acestui subiect", a declarat, într-un interviu pentru Radio România Actualități, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Dan Mihalache.

Condițiile de ședere

În ceea ce privește şederea în Marea Britanie, respectiv beneficiile - dreptul la muncă, dreptul la asistență socială - românii care doresc să se stabilească acolo pot aplica pentru unul din cele două tipuri de rezidență: Settled Status sau Pre-Settled Status. De altfel, post Brexit, pentru a beneficia în continuare de drepturile actuale pe teritoriul Marii Britanii (dreptul de a locui, a studia și a munci), toți cetățenii europeni trebuie să solicite noul statut de rezident.

Până la 31 decembrie 2019, 435.700 de români au aplicat pentru Settled Status sau Pre-Settled, conform situației publicate de autoritățile britanice (Home Office) la data 16 ianuarie.

Primul tip îl reprezintă statutul de rezident (Settled Status), iar cetăţenii europeni care au avut reşedinţa în Marea Britanie pentru 5 ani consecutivi sau mai mult vor fi eligibili pentru acest statut. Cei care obţin acest statut îşi vor păstra aceleaşi drepturi pe care le au şi în prezent: dreptul de a lucra, dreptul de a studia, dreptul de a accesa sistemul medical britanic şi cel de securitate socială pe teritoriul Marii Britanii, pe o perioadă nelimitată.

Al doilea tip - Pre-Settled Status - stipulează că resortisanţii europeni care au avut reşedinţa în Marea Britanie pentru mai puţin de 5 ani consecutivi vor fi eligibili pentru Pre-Settled Status. Cei care primesc Pre-Settled Status vor putea locui în Marea Britanie pentru o perioadă de 5 ani, care le va acorda timpul necesar pentru a fi eligibili să obţină Settled Status. Cei care obţin pre-Settled Status îşi vor păstra aceleaşi drepturi pe care le au şi în prezent - dreptul de a lucra, dreptul de a studia, dreptul de a accesa sistemul medical britanic şi cel de securitate socială pe teritoriul Marii Britanii - însă, după cei 5 ani de şedere continuă, trebuie să aplice pentru Settled Status, care nu se acordă automat.

Procedura de depunere a cererilor pentru statutul de rezident permanent a început în martie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2021. Potrivit datelor oficiale prezentate de Londra, până acum, 2,5 milioane de cetățeni au obținut deja statutul care le permite să trăiască, să muncească sau să studieze în Regatul Unit, după ieșirea din blocul comunitar.

Impactul Brexit asupra economiei românești: Câte firme cu acționariat din Marea Britanie există în țară

Procesul de ieșire al Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta marginal economia locală, Regatul Unit fiind al 9-lea partener comercial al României și ocupând ultimul loc în clasamentul celor mai mari 10 investitori străini direcți în România în 2018, potrivit unei analize realizate de KeysFin.

În România există peste 1600 companii cu acționariat din Regatul Unit, conform datelor publicate de companii la Ministerul Finanțelor Publice. Dintre acestea, aproximativ 1300 au o pondere directă, majoritară, care depășește 50%, a investițiilor britanice. Cifra de afaceri a companiilor controlate direct, majoritar, de investitori din Marea Britanie a fost de aproximativ 20 miliarde de lei în 2018, potrivit startupcafe.ro.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10559 vizualizari

 • -13 (23 voturi)    
  Merkel: "Alles ist gut. More for me!" (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 1:13)

  cenzuratul [utilizator]

  Se refera, evident, la imigranti.
 • +5 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 3:31)

  [anonim]

 • -1 (13 voturi)    
  . (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 6:17)

  Sarmat [utilizator]

  Ei bine, acum astia sunt perfect eligibili sa devina membrii ai Feretatiei Ruse. Dar pentru ca nu le-a placut democratia, acum au sansa sa afle ce inseamna o dictatura in care daca protestezi impotriva autoritatii statului esti eliminat fizic. Ce ar fii ca astia sa iasa si din NATO. Pai in secunda urmatoare sunt pe cont propriu. Deja aviatia rusa a fost pusa in REGIM DE LUPTA si in urmatoarele zile vom asista la tot mai multe sicanari (in cazul cel mai bun) sau chiar actiuni de provocare.
 • +14 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 7:33)

  [anonim]

  • -10 (16 voturi)    
   15 miliarde de euro primiti pe an = "concesii" (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:51)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui

   Daaa, 15 miliarde de euro NET primiti pe an de UE de la briti erau "concesii". Ce-mi plac pupatorii de budigai teutoni! hahahaha, "concesii".

   Iaca, britii au zis "multumesc, nu!" "concesiilor" teutone.
   • +3 (5 voturi)    
    Iaca vocea moscovei, postac rusnac (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 13:49)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Ce-mi "plac" postarile tale, totdeauna trebuie citite negate.
    • -6 (8 voturi)    
     Asa, la #rezisti se vede invers, e? (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 15:08)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui midufi

     Asa, la #rezisti se vede invers, e? De la ei se vede ca Ioropa dadea 15 miliarde Britilor, nu cum e realitatea, nu-i asa?

     Bravo, mai #rezistule sorosist! Esti mai bogat cu 15 miliarde euro de cand au iesit britii. Iar conducta aia dintre germeni si rusi nu fenteaza Ioropa, ci fenteaza Marea Britanie, hahahaha.

     Iar matale, mai #rezistule sorosist si rusofob, cand pupi 5 budigai teutoni n-ai aflat inca ca 2 sunt itari de-ai lui Ivan...hahahaha!
  • +2 (4 voturi)    
   tradatorii nu au dreptul moral la concesii! #mumuu (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 14:35)

   petre1267778010294 [utilizator] i-a raspuns lui

   Sper din toata inima, desi vor fi oameni in uk care vor suporta solidar consecintele manipularii unor mf like farash -fara di matura- si boris- ca britanicii vor plati impozitul pe prostie pentru felul in care UNII
   au votat la referendum-si pentru marile pacate fata de popoarele fata de marea britanie in frunte cu Churchill printre care se numara si romanii-vezi pactul de la Yalta- vezi India-Pakistanul si din pacate multi altii, care au fost distrusi pentru BINELE (?!?SICTIR) marii mici britanici. Sper la fel din toata inima ca Scotia T.Galilor si Irlanda vor IESI DIN MARELE ..... CARE SE NUMESTE INCA uk.
 • -5 (13 voturi)    
  . (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 7:50)

  Sarmat [utilizator]

  Aviatia rusa e in REGIM DE LUPTA
  • 0 (12 voturi)    
   Multe elicoptere zumzaie langa neuronasul matale (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:55)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Sarmat

   Multe elicoptere zumzaie langa neuronasul matale (unic si sfrijit) cand, la un articol depre Brexit, scrii: "Aviatia rusa e in REGIM DE LUPTA".

   NiiiiNoooo
  • +1 (7 voturi)    
   Ia-ti pastilele neamule! (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:04)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Sarmat

   Lupta cu cine? Cu opozantii lui Putin?
  • +5 (7 voturi)    
   pentru cine nu stie (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:07)

   sile1 [utilizator] i-a raspuns lui Sarmat

   Sarmat este o racheta intercontinentala ruseasca ( ICBM ).

   Deci avem printre noi o racheta ruseasca ,sub acoperire,care face propaganda antiruseasca.

   Interesant ,nu-i asa !
 • -11 (17 voturi)    
  a bon entendeur, salut... (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 8:18)

  demaGOGU [utilizator]

  ...s-a reparat greseala din '73 cele doua vetouri ale lui de Gaulle ar fi trebuit repetate la fiecare incercare britanica de aderare la bloc.
 • -1 (11 voturi)    
  Se ascute/întărește concurența. (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:00)

  asavreau [utilizator]

  UE va fi obligată să fie mai vioaie având un concurent economic redutabil în UE.UE va trebui să nu mai viseze că fiind mare este grozavă.Va trebui să redevină un partener economic de excepție care să poată face față concurenței făcută de Marea Britanie,SUA,Japonia.China oricât pare,nu o consider încă o putere economică stabilă.
  • +2 (10 voturi)    
   China plange cand aude consideratiile matale (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:15)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   "China oricât pare,nu o consider încă o putere economică stabilă."

   ========================

   China plange cand aude consideratiile matale. II dau lacrimile ... de ras.
 • +7 (15 voturi)    
  un lucru bun (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:09)

  coor [utilizator]

  este ca nu se mai pot aduce si inmatricula masini cu volan pe dreapta .
  • -7 (11 voturi)    
   daaa (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:41)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui coor

   si se va suptia si bujetu. adica, banii ioropene pt. investitii.
  • -2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:50)

   [anonim] i-a raspuns lui coor

  • -6 (8 voturi)    
   Mai documenteaza-te (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:16)

   Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui coor

   De Irlanda ai auzit? Mai lasa Sputnik, citeste si altceva.
   • -2 (4 voturi)    
    Relax man , (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 15:41)

    coor [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

    despre cine vorbim ? De UK , nu ? Ca sa-ti traduc tie , care nu citesti in ruseste , ma refeream la UK , deci la masini de-acolo . Ce te agiti ca sifonu' , miticule ? Probabil esti un cocalar cu BMW cu volan pe dreapta si tu ...
 • -6 (12 voturi)    
  uk (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 10:39)

  nash pandelica [utilizator]

  primul intrat, primul iesit.
  sper sa se pastreze ordinea. :-)
  • +1 (3 voturi)    
   ps (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 14:35)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   iar, urma scapa turma. adica noi si bulgarii !! :-)
 • +4 (8 voturi)    
  Și ca în orice divorț.. (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:15)

  Mazeta [utilizator]

  ... ăia mici vor avea de suferit cel mai mult.
 • -2 (12 voturi)    
  In sfarsit liberi! (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:33)

  ipolitic [utilizator]

  Britannia va reveni la anii gloriei si domniei peste mari si tari, cand Elisabeta I, regina Angliei si Irlandei, a consfiintit pirateria aducatoare de bogatii si suprematie maritima! Liber sa recucereasca coloniile pierdute, liber si independent, Anglia va deveni cel mai puternic vasal al Imperiului Chinezesc. Veti vedea.
  • -4 (10 voturi)    
   Iar Ioropa teutona (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 12:37)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   "...Anglia va deveni cel mai puternic vasal al Imperiului Chinezesc. Veti vedea."

   ========================

   Iar Ioropa teutona va fi tot un "vasal al Imperiului Chinezesc", da' mai de kkt, asa!
   • +2 (4 voturi)    
    dupa (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 14:11)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    adica mulsa bine, mai intai de rusi.
    Gazprom si hua-way.
   • +2 (4 voturi)    
    Esti dus cu pluta...! (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 16:54)

    pakla [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    EU este defapt renasterea of Roman Empire !!
    Toate drumurile vor duce la Roma sau la Vatican.
    China ...ma faci sa plang cu idea asta . Citestte si tu ce spune Biblia , in care toate sau implinit si nimic nu va ramane neiplinit.
    Ultimul si cel mai mare imperiu a fost Roman si nu chinezi sau inglisi. Si by the way e si anglia sub Romans , they report to Cesar’s too.����
  • -2 (4 voturi)    
   lizaveta intaia (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 15:16)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   a fost regina angliei si a scotiei. de acolo numele de regatul unit al MARII BRITANII.
   victoria a fost regina marii britanii si imparateasa indiilor . ea spunea ca in imperiu soarele nu apune niciodata....
   iar trei nepoti ai sai au domnit in trei imperii si s'au batut in primul razbel, intre ei.
   britania victoriana a fost apogeul regatului.
  • 0 (2 voturi)    
   anglia si inglise toti nu au platit bir Cesarului ? (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 16:57)

   pakla [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   EU = renasterea Imperiului Roman!
 • -4 (10 voturi)    
  RIP UE (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 12:23)

  GarbageDay [utilizator]

  Partea rea o sa revina la tarile europene acuma. Fara UK sa tina in frau proiecte bolnave gen Armata UE, Articolul 13 si ce le-o mai veni in minte, UE o sa o ia pe aratura foarte rau.
  • 0 (4 voturi)    
   lumina vine de la rasarit (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 14:14)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui GarbageDay

   pe drumul matasii.
   apropo, pizza cica ar fi de origine chinezeasca.
   ca multe atele...
   la noi se redeschide discutia independentei energetice, prin reactoarele trei si patru, china style.
   despre gazul si petrolul din marea neagra, se tace.
   parca marele labaral tarliceanu fura cu niscai manarii in marea neagra...
   sper ca va ajunge ce merita, sef in penelea.
 • 0 (2 voturi)    
  EU nu trebuia sa faca concessi cu UK sai lase (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 17:00)

  pakla [utilizator]

  Pana la 31 dec, a fost mare greseala facut de bloc����. Trebuia sa ii lase on their own, sa intre direct in mocirla !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by