Șamanul siberian, care a început o călătorie pe jos prin Rusia pentru a-l alunga de la putere pe „demonul” Vladimir Putin înainte de a fi trimis înapoi acasă şi declarat nebun, a făcut apel la suporterii săi din lumea întreagă să i se alăture în cea de-a treia tentativă de a-l alunga de la putere în această primăvară, relatează The Moscow Times.

Alexandr GabisevFoto: Captura YouTube

Autoproclamatul șaman Alexander Gabyshev a fost reținut de două ori anul trecut în timpul călătoriilor sale de-a lungul țării pentru a-l alunga pe Putin de la putere. Activiștii spun că autoritățile îl suspectează pe Gabyshev de incitare la extremism, acuzație penală care poate aduce o sentință de până la patru ani de închisoare.

”Bine ați venit în echipa mea, fiecare voluntar din Rusia și din lume”, a spus Gabyshev într-un filmuleț publicat duminică, anunțând a treia călătorie prin Rusia.

Acesta a spus că se pregătește să înceapă a treia călătorie spre Moscova în martie.

Când și-a început prima călătorie spre Moscova din Iacuția în luna martie 2019, Gabyshev a estimat că va ajunge în capitala Rusiei în 2021.

”Vom pleca ca o echipă, indiferent de deciziile Curții”, a spus șamanul autoproclamant.

”Eu nu respect decât legea lui Dumnezeu. A spus martie și martie va fi... Nimic nu ne va ține pe loc”.

”Nu fac apel la nimeni la arme sau la violență”, a spus el.

Alexandr Gabyshev şi-a început primul marş în martie din Siberia şi intenţiona să ajungă în 2021 la Moscova, unde voia să organizeze o „ceremonie” pentru a-l alunga de la putere pe preşedintele rus Vladimir Putin, pe care l-a calificat drept „demon”.

A fost reţinut prima dată în septembrie şi trimis în regiunea sa natală Iakuţia, în Siberia, unde a fost declarat „iresponsabil de actele sale din cauza unor tulburări mintale” după o expertiză medicală.

În luna decembrie 2019, șamanul și-a reluat drumul cu doi prieteni și patru câini, dar a fost arestat din nou când mergea de-a lungul unei autostrăzi, a relatat o organizaţie care îi reprezintă interesele.

Citește și: