Prințul William a trebuit să comenteze decizia fratelui său de a părăsi prim-planul familiei regale și s-a arătat „întristat” că nu mai poate să își îmbrățișeze fratele, arată The Guardian, prefațând întâlnirea programată luni între membrii familiei regale britanice, scrie Mediafax.

Printii William si HarryFoto: Captura YouTube

Principala problemă o reprezintă faptul nu atât decizia în sine cât momentul în care a fost făcută. Regina, în vârstă de 93 de ani, îl rugase pe Harry să fie reținut când e vorba despre anunțuri sau despre viitorul cuplului.

„Mi-am luat fratele în brațe toată viața și nu mai pot să o fac. Am devenit entități separate”, ar fi spus William despre noua situație a fratelui său.

Familia regală a anunțat pentru luni o întâlnire pentru a discuta aspectele problemei la reședința reginei din Norfolk, Sandringham, la nord de Londra. Printre invitați se află, potrivit presei, regina Elisabeta a II-a, prințul Charles, prințul William și prințul Harry.

Este prima întâlnire a familiei regale după anunțul retragerii lui Harry și Meghan din prim-planul vieții monarhice.

Unul dintre aspectele noii situații a cuplului este legată de independența financiară, cuplul anunțând că renunță la banii primiți din subvențiile asigurate de familie din fondurile oferite de guvernul Britanic regalității.

Venitul, proprietățile, protecția și chiar titlurile celor doi vor fi puse în discuție pentru a se găsi o soluție viabilă pentru retragerea cuplului.

Harry urmează să apară în public pentru prima dată de la anunțul privind retragerea din prim-planul regalității, joia viitoare, pentru Cupa Mondială a Ligii de Rugby, la palatul Buckingham.

Miercuri, ducii de Sussex au anunțat și că vor adopta „o abordare media revizuită” din primăvara acestui an. De exemplu, vor colabora cu „organizații de media democratice și tinere și cu viitori jurnaliști”, iar unora li se va acorda acces exclusiv la evenimente regale.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Citește pe acest subiect: