Procurorii federali germani cred că serviciile secrete ruse au fost implicate în uciderea unui cetățean georgian, veteran al războiului din Cecenia, și ca atare vor prelua ancheta, a spus o sursă juridică pentru Reuters. Kremlinul a negat deja la sfârșitul lui august implicarea în misterioasa asasinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un astfel de pas ar crește și mai mult tensiunea dintre Germania - și alte state din Vest - și Rusia, după otrăvirea fostului spion rus, Sergei Skripal, și a fiicei sale în Marea Britanie anul trecut.

Zelimkhan Khangochvili, georgianul de origine cecenă, în vârstă de 40 de ani, a fost împușcat de două ori în cap, în luna august, în plină zi, într-un parc din capitala germană, în timp ce se îndrepta spre o moschee. Martorii au descris crima drept o "execuție".

”Avem dovezi că o agenție de informații străină a fost în spate și ca urmare cazul va fi preluat de către procurorii federali săptămâna aceasta”, a spus sursa care a cerut să rămână anonimă, pentru că nu a avut autorizație să vorbească cu presa.

Un suspect a fost reținut imediat după crimă, iar Der Spiegel a relatat că numărul pașaportului îl leagă de serviciile de securitate din Rusia.

Procurorii din Berlin au spus că suspectul a fost prins în timp ce încerca să scape de presupusa armă a crimei în apropiere de Râul Spree.

Guvernul rus nu a comentat imediat noile informații, dar Kremlin a respins categoric în august ideea că este vreo legătură între crimă și guvernul rus.