Suspectul reținut săptămâna trecută la Berlin pentru uciderea unui cetățean georgian avea un pașaport al cărui număr îl leagă de serviciile de securitate rusești, relatează vineri revista germană Der Spiegel, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zelimkhan Khangochvili, georgianul de origine cecenă, în vârstă de 40 de ani, a fost împușcat de două ori în cap, vinerea trecută, în plină zi, într-un parc din capitala germană, în timp ce se îndrepta spre o moschee. Martorii au descris crima drept o "execuție".

Dacă se confirmă informația, acest lucru ar putea tensiona și mai mult relația dintre Uniunea Europeană și Moscova, care este deja tensionată, după aparenta tentativă de ucidere a dublului spion rus Sergei Skripal în Anglia anul trecut.

Spiegel a spus că investigația condusă alături de Bellingcat și The Insider a descoperit că nu există nimeni cu numele presupusului asasin în Registrul național de pașapoarte din Rusia.

Mai mult, numărul pașaportului este asociat cu o unitate a Ministerului de Interne care a emis în trecut documente de identitate pentru agenții serviciului secret al armatei Rusiei, GRU.

Ministrul german de Interne nu a fost disponibil pentru un comentariu imediat.

Autoritățile germane nu au oferit până acum detalii cu privire la suspect, despre care Der Spiegel spune că se prezintă ca Vadim Andreevich Sokolov, în afară de faptul că acesta ar fi cetățean rus.

Der Spiegel a adăugat că recepționera hotelului Paris, care apare ca adresă în solicitarea de viză a suspectului, a spus că nu l-a văzut niciodată.

Citește și: