Rusia pregătește să efectueze cel puțin cinci teste, anul viitor, cu noua sa rachetă balistică termonucleară intercontinentală grea, care a fost numită cea mai mare rachetă din istorie, relatează miercuri ziarul Vedomosti, scrie The Moscow Times.

Recheta balistica SarmatFoto: Captura video

Președintele Vladimir Putin a prezentat racheta Sarmat, numită de asemenea Satan-2, anul trecut.

Rusia a lansat de test racheta balistică din nordul Rusiei în luna martie, pentru a-i studia comportamentul în timpul decolării.

”Sistemul de rachetă va fi pus în funcțiune în 2021 dacă va îndeplini condițiile necesare”, a spus o sursă apropiată Ministerului rus al Apărării.

Dezvoltatorii lui Sarmat au întâmpinat o serie de dificultăți tehnice și logistice care au întârziat testele anterioare, scrie publicația.

Ministerul Apărării nu a comentat știrea Vedomosti, dar un director din interiorul industriei de apărare care a rămas anonim a confirmat planurile de a începe testarea lui Sarmat la începutul anului 2020.

Deși Rusia promite super-arme, aceasta s-a confruntat cu mai multe eșecuri în ultima vreme, iar exercițiile militare ”Thunder 2019” au ridicat mai degrabă îndoieli și semne de întrebare, după ce în presă au apărut informații cu privire la două eșecuri în ceea ce privește rachetele de croazieră și rachetele balistice.

Citește și:

VIDEO La doar câteva zile după summitul Putin-Trump, Rusia își etalează noile sale „super arme”

VIDEO ​Un submarin nuclear rusesc a eșuat testarea unei rachete balistice, în timpul unor exerciții supravegheate de Putin