​​Legea care împiedică ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord a fost adoptată vineri și de Camera Lorzilor, în aceeași variantă cu cea din Camera Comunelor, ceea ce înseamnă că va deveni efectivă odată cu primirea avizului regal, cel mai probabil luni, scrie The Guardian.

Boris JohnsonFoto: AGERPRES

Astfel, Boris Johnson va trebui să solicite Uniunii Europene o amânare cu trei luni a termenului pentru Brexit, prevăzut pentru 31 octombrie, dacă parlamentul nu va vota acordul.

Legea a fost votată miercuri în Camera Comunelor și nu mai trebuie să se întoarcă în acest for deoarece a rămas neschimbată în urma votului lorzilor.

Boris Johnson a declarat, joi, că ar ”prefera să fie mort într-un șanț” decât să fie de acord cu amânarea Brexitului.

Întrebat dacă ar putea promite că nu va căuta niciodată o întârziere a Brexitului din partea UE, acesta a spus ”Da, pot. Aș prefera să fiu mort într-un șanț”. Cu toate acestea când a fost întrebat dacă își va da demisia dacă va fi obligat să amâne Brexitul prin prisma proiectului de lege care este pe cale să devină lege luni, acesta a refuzat să răspundă. ”De ce Dumnezeu să amânăm încă o dată? Cred că este total fără rost”, a spus Johnson.