„Le-am transmis membrilor NATO această idee şi le-am propus să se alăture colectiv” moratoriului, a afirmat Lavrov în faţa studenţilor şi profesorilor Institutului de Stat pentru Relaţii Externe din Moscova. Lavrov a menţionat că, până în prezent, Rusia nu a primit niciun răspuns la propunerea sa.
Deşi NATO a dat asigurări că nu doreşte o nouă cursă a înarmării şi că nu va amplasa în Europa rachete nucleare interzise anterior prin tratatul INF, Moscova s-a arătat sceptică, fiind de părere că lansatoarele terestre ale sistemelor antirachetă pot fi utilizate pentru acest tip de arme.
La începutul lui august, tratatul INF - semnat de URSS şi SUA în 1987 - a încetat să mai existe.
În acest context, Lavrov a făcut referire la recentul test cu rachetă realizat de americani. „Acţiunile SUA, care au testat deja o rachetă cu rază medie şi care era amplasată terestru, folosind o instalaţie care, după cum au susţinut mereu, era concepută doar pentru lansarea de rachete antirachetă, demonstrează că Washingtonul nu are intenţia să revină asupra acordului”, a spus Lavrov.
Statele Unite și Rusia anunță retragerea din tratatul nuclear INF
Trump susține că vrea un nou acord nuclear cu Rusia, din care să facă parte și China
Tratatul INF: Washingtonul anunță că a testat o rachetă convențională cu rază medie de acțiune
Vladimir Putin ordonă un "răspuns simetric" după ce SUA au testat o rachetă cu rază medie: Cum vom putea noi ști ce va fi amplasat în România și Polonia?
Rusia și China cer convocarea Consiliului de Securitate ONU după testul cu rachetă efectuat de SUA
Europa este un continent cu f multi oameni civilizati ,nu o adunatura de tari bananiere cu gandire tribala, care pe care !
de dragul unui om care te lauda ca esti minunat,te bagi in probleme grele!!!