Presa de stat nord-coreeană a relatat, sâmbătă, că studentul australian Alek Sigley a fost prins comițând „acte de spionaj” și asta a dus la expulzarea sa din Coreea de Nord, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Investigațiile au demonstrat că, la instigarea NK News și a altor instituții media anti-Coreea de Nord, el le-a predat acestora, în mai multe rânduri, informațiile și fotografiile pe care le-a colectat și analizat în timpul deplasării prin Phenian, folosindu-se de cardul de identitate al unui student străin”, a afirmat agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Sigley, care a fost arestat de autoritățile din Coreea de Nord pe 25 iunie, ar fi recunoscut „actele de spionaj” și a cerut în mod repetat grațierea sa, a mai susținut KCNA.

Agenția precizează că studentul australian a fost expulzat din Coreea de Nord joi. Sigley a sosit la Tokyo, via Beijing, în cursul aceleiași zile, menționează Reuters.

Citește și:

Student australian, arestat în Coreea de Nord

VIDEO Australianul eliberat din Coreea de Nord le mulțumește diplomaților din Suedia și Australia, fără să dezvăluie motivul arestării sale