Premierul Regatului Unit, Theresa May, a spus marți că este nevoie de o nouă extindere a Articolului 50 și vrea o nouă rundă de negocieri cu liderii opoziției pentru a ieși din impasul intern și pentru trasa o serie de argumente pentru care vor cere amânarea Brexitului.

Theresa MayFoto: Captura YouTube

”Avem nevoie de o nouă extindere a Articolului 50, una cât mai scurtă cu putință și care se termine când vom adopta un acord. Și trebui să fim clari pentru ce vrem această amânare. (...) Această diviziune nu mai poate dura mult”, a spus May, adăugând că ”trebuie să ajungem la compromis”, iar discuțiile trebuie să se axeze pe viitoarea relație cu UE, pentru a respecta ce au votat britanicii.

Declarațiile premierului au venit după o ședință de guvern care a durat mai multe ore și după ce Camera Comunelor a respins toate alternativele la acordul lui May de Brexit.

La ultimul Consiliul European, liderii europeni au acceptat să dea un răgaz politicienilor de la Londra, înțelegerea fiind aceea că, în cazul în care Parlamentul va aproba acordul negociat de May, retragerea din UE va fi amânată până la 22 mai. În caz contrar, ieșirea ar urma să aibă loc pe 12 aprilie.

Citește și: Juncker, exasperat de Brexit: David Cameron este unul dintre marii distrugători ai epocii moderne