Marea Britanie este ”absolut ferm” alături de Statele Unite, a declarat secretarul britanic al apărării. Gavin Williamson, după ce Donald Trump a anunțat că SUA se retrag din tratatul privind armele nucleare încheiat acum peste teri decenii cu Rusia, potrivitGuardian.

Gavin WilliamsonFoto: Captura YouTube

Williamson a acuzat că Rusia a fost cea care a pus în pericol Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), încheiat în 1987, și a cerut Kremlinului ”să facă ordine în propria ogradă”

”Bineînțeles că aliatul nostru apropiat, de multă vreme, este SUA, și vom fi absolut ferm alături de Statele Unite în transmiterea unui mesaj clar, acela că Rusia trebuie să respecte obligațiile tratatului pe care l-a semnat”, a spus înaltul oficial britanic pentru Financial Times.

El a acuzat Rusia că a încălcat acordul, spunând că Moscova a transformat INF într-o ”bătaie de joc”.

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF),a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump, acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Decizia reprezintă un pas periculos, care va fi condamnat cu siguranță de comunitatea internațională, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.