Procurorul special Robert Mueller i-a informat pe avocații lui Donald Trump că va continua să-l investigheze pe liderul SUA privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, însă fără ca acesta să fie pus sub acuzare, au declarat surse pentruWashington Post.

Robert Mueller, la BucurestiFoto: Agerpres

Mueller l-a descris pe Trump ca subiect al investigației sale privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

Procurorul pregătește un raport despre acțiunile președintelui și o eventuală obstrucționare a justiției, fiind însărcinat să stabilească dacă a existat o înțelegere între Rusia și echipa lui Donald Trump în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Acesta a reiterat necesitatea unei discuții cu Trump, pentru a înțelege dacă a existat vreo intenție coruptă pentru a contracara investigația asupra Rusiei.

Numit la șefia FBI în 2001 de către președintele republican George W. Bush, Robert Mueller a fost păstrat în funcție și de președintele democrat Barack Obama. La numirea sa ca procuror special, el a fost salutat de numeroase nume grele republicane datorită rigorii și integrității sale.

Citește și: