Detectivii care investighează cazul otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, au descoperit că cei doi ar fi fost otrăviți chiar în fața casei lor din Salisbury, informeazăThe Guardian.

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

Specialiștii care investigeaza otrăvirea au descoperit o concentrație mare a agentului neurotoxic pe ușa de la intrare a casei lor, potrivit declarațiilor oferite de surse din poliție.

Detectivii anti-terorism vor continua ancheta la domiciul lui Serghei Skripal, în timp ce poliția locală va prelua controlul cercetărilor asupra centrului comercial The Maltings, locul în care au fost găsiți Skripal și Iulia. De asemenea, investigații vor avea loc și în cimitirul London Road.

"În acest moment al investigației, credem că Skripal și fiica sa au intrat în contact pentru prima dată cu neurotoxina la intrarea în casă. Astfel, ne vom concentra eforturile în acest loc. Cei care locuiesc în acest cartier pot să se aștepte să vadă ofițeri care vor efectua cercetări dar vreau să le ofer asigurări din nou că riscul rămâne scăzut și că cercetările sunt preventive", a declarat asistentul adjunct al comisarului care investighează cazul, Dean Haydon.

Peste 130 de persoane ar fi putut fi expuse agentului Noviciok în urma otrăvirii fostului spion rus, pentru care guvernul britanic crede că ar fi fost responsabilă Rusia. Ca răspuns, peste 150 de oficiali ruși au fost expulzați din mai mult de 25 de țări, iar guvernul britanic ia în considerare și alte măsuri pentru a pedepsi Rusia.

Experții din domeniul sănătății publice lucrează pentru a stabili dacă atacul chimic atrage după sine riscuri pe termen lung pentru locuitorii din Salisbury, care vor primi un sprijin de un milion de lire din partea guvernului, în vederea recuperării.

Citește și: