„Dune: Part Two”, a doua parte a epopeii SF, cu Timothée Chalamet şi Zendaya, a avut premiera mondială la Londra, transmit vineri Reuters și Agerpres, dar spectatorii din România vor mai avea de așteptat puțin până când filmul va fi lansat și în cinematografele de la noi.

O parte a actorilor din „Dune: Part Two” la premiera de la Londra a filmuluiFoto: JW / Avalon / Profimedia Images

Regizorul canadian Denis Villeneuve readuce publicul pe planeta Arrakis odată cu continuarea filmului Dune din 2021, în care personajul principal interpretat de Timothée Chalamet, Paul Atreides, îşi uneşte forţele cu Chani, interpretată de Zendaya, şi cu localnicii, numiţi Fremen, pentru a se răzbuna pe cei care i-au ucis tatăl.

Amplasată într-un viitor în care familiile nobile conduc fiefuri planetare, franciza se bazează pe romanul omonim al autorului Frank Herbert din 1965, deosebit de apreciat. Acesta abordează politica, religia şi lupta pentru resurse preţioase şi mediul înconjurător.

Dune: Part Two trebuia să apară în cinematografe în luna noiembrie a anului trecut, dar lansarea sa a fost amânată din cauza dublei greve de la Hollywood. El va avea premiera în cinematografele din România în data de 1 martie, potrivit Cinemagia.

Actori noi în „Dune: Part Two”, unul dintre filmele cu pretenții în 2024

„Primul film a fost un fel de temă pentru acasă pentru spectatori, care trebuiau să înveţe despre această lume... cu o mulţime de poveşti de fundal. Gata cu asta. Acum, cel de-al doilea (film) a fost mult mai distractiv din punct de vedere cinematografic pentru mine”, a declarat Villeneuve pentru Reuters cu ocazia premierei de la Londra, care a avut ca decor un peisaj deşertic şi este cea mai recentă dintr-o serie de etape de promovare a filmului.

„Mult mai dificil, dar mult mai distractiv de făcut”, a adăugat regizorul.

În Dune: Part Two, actriţa Rebecca Ferguson revine în rolul Jessicăi, mama lui Paul, iar Javier Bardem îl întruchipează din nou pe liderul Fremen Stilgar. De asemenea, pelicula include noi apariţii - vedeta din Elvis Austin Butler în rolul răufăcătorului Feyd-Rautha şi actriţa din Oppenheimer Florence Pugh în rolul prinţesei Irulan.

„Am păşit într-o lume de care eram deja îndrăgostită”, a declarat Florence Pugh în legătură cu prezenţa sa în această franciză.

„A fost un vis, să fac parte dintr-o astfel de distribuţie”, a spus la rândul său Austin Butler, adăugând că interpretarea unui personaj negativ a fost „destul de amuzantă”. „Am avut ocazia să văd Dune... care mi s-a părut o capodoperă. M-am simţit atât de privilegiat să fac parte din aceasta”, a adăugat el.

O altă apariție nouă este a legendarului actor Christopher Walken, care interpretează rolul împăratului Shaddam al IV-lea, capul atotputernicei case Corrino care domnește asupra galaxiei cunoscute.

Citește și: