Actorii de la Hollywood au ratificat un acord încheiat cu studiourile, punând capăt unei greve de mai multe luni care a perturbat industria cinematografică, a anunţat marţi sindicatul lor, transmite AFP.

Greva la Hollywood s-a încheiatFoto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

SAG-AFTRA a precizat că 78% dintre membrii săi cu drept de vot au fost de acord cu acest nou contract multianual.

„Aceasta este o epocă de aur pentru SAG-AFTRA, iar sindicatul nostru nu a fost niciodată mai puternic", a declarat preşedinta sa, Fran Drescher, citată într-un comunicat.

Acordul prevede, în special, o sumă de peste un miliard de dolari sub formă de compensaţii şi beneficii pentru actori, precum şi protecţie în faţa utilizării de către studiouri a inteligenţei artificiale, a detaliat sindicatul.

Alianţa producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), care reprezintă Netflix, Walt Disney şi alte studiouri, a salutat ratificarea acestui contract. „Prin acest vot, industria şi locurile de muncă ale acesteia vor putea reveni în forţă", a transmis AMPTP într-un comunicat.

Sindicatul a precizat că 38% dintre membrii săi au votat.

Acordul dintre SAG-AFTRA şi studiourile de la Hollywood pentru a pune capăt unei greve de 118 zile fusese deja încheiat luna trecută, iar actorii au revenit la muncă înainte de ratificarea acestui document.