Johnny Depp a respins miercuri sugestiile că prezența sa la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde a asistat la premiera celui mai nou film al său, ar fi o „revenire”, admițând însă că s-a simțit boicotat de Hollywood din cauza acuzațiilor aduse de fosta soție, actrița Amber Heard, relatează Reuters.

Johnny DeppFoto: Dave Bedrosian / imago stock and photo / Profimedia

„Mă tot gândesc la cuvântul 'revenire', pentru că nu am plecat nicăieri”, a declarat Depp miercuri în timpul conferinței de presă despre film.

„Da, poate oamenii nu m-au mai sunat din diverse motive sau teamă la momentul respectiv, dar nu am plecat nicăieri”, a subliniat el.

Jeanne du Barry, în care Depp interpretează rolul regelui Ludovic al XV-lea, a primit ovații în picioare timp de șapte minute la luxosul Grand Theatre Lumiere, unde a avut premiera marți seara.

Filmul, realizat de actrița și regizoarea franceză Maïwenn Le Besco, cunoscut sub numele de Maïwenn, prezintă viața curtezanei franceze Madame du Barry, care a avut o ascensiune furtunoasă pe scara socială de la Versailles pentru a deveni favorita regelui.

Maïwenn a declarat că l-a ales pe Depp, care vorbește franceza, pentru rol pentru că urma să îmbrățișeze și să sărute pe oricine va interpreta acest rol și dorea să aibă o conexiune emoțională puternică cu actorul care îl va interpreta.

„M-am îndrăgostit cu adevărat de el în acest rol”, a spus ea.

Johnny Depp, boicotat de Hollywood după ce a fost acuzat de violență conjugală

Anul trecut, Depp a obținut o victorie aproape totală într-un proces de defăimare extrem de mediatizat în SUA împotriva fostei sale soții, actrița Amber Heard, juriul acordându-i peste 10 milioane de dolari daune după ce Heard a sugerat într-un articol publicat de The Washington Post în decembrie 2018 că actorul s-ar face vinovat de violență conjugală.

Aproape doi ani mai târziu, Depp a pierdut un proces de calomnie intentat în Marea Britanie împotriva tabloidului The Sun, care l-a numit „un bătăuș de soții”. La scurt timp după aceasta, actorul a fost nevoit să renunțe la rolul său din franciza de filme Fantastic Beasts, o serie de lungmetraje inspirate de universul Harry Potter.

Depp a declarat miercuri la Cannes că se simțea boicotat după ce i s-a cerut să renunțe la rol din cauza a ceea ce a descris drept „vocale și consoane care pluteau în aer”. El a criticat și relatările apărute în presă despre el în timpul proceselor ca fiind „ficțiune fantastic și înfiorător de prost scrisă”.

„Simt că sunt boicotat acum? Nu, deloc, nu mă simt boicotat pentru că nu mă gândesc la asta, nu mă gândesc la Hollywood”, a adăugat el în timpul conferinței de presă de la festivalul internațional de film, care la ediția din 2023 acesta va asista la premiera unora dintre cele mai așteptate lungmetraje ale anului.