După un proces de 6 săptămâni, un juriu din statul american Virgina a găsit-o pe actrița Amber Heard vinovată de defăimarea fostului ei soț, Johnny Depp, însă nu ea a fost cea care a scris editorialul în care s-a descris drept o victimă a violenței domestice, scrie Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mărturii și emailuri prezentate la procesul început în luna aprilie au demonstrat că prima versiune a editorialului publicat de The Washington Post a fost scrisă de angajați ai American Civil Liberties Union (ACLU), una dintre cele mai cunoscute organizații neguvernamentale din Statele Unite.

În momentul scrierii articolului în decembrie 2018, ACLU o promova pe Heard drept „o ambasadoare pentru drepturile femeilor, preocupată în special de violența pe bază de gen”.

Într-un email trimis lui Heard cu o lună înainte de publicarea materialului, una dintre membrele echipei de comunicare a ONG-ului a scris că a încercat să modeleze „focul” și „furia” lui Heard în articol.

Articolul defăimător la adresa lui Johnny Depp a fost scris de activiștii de la ACLU

Terence Dougherty, avocatul ACLU, a depus mărturie că Anthony Romero, directorul executiv al ONG-ului și David Cole, directorul departamentului juridic, au oferit sfaturi cu privire la text.

Heard a fost găsită vinovată de defăimarea lui Depp prin două paragrafe din finalul editorialului, precum și titlul său: „Am luat atitudine împotriva violenței sexuale - și m-am confruntat cu furia culturii noastre. Acest lucru trebuie să se schimbe”.

Însă Heard n-a scris nici titlul articolului. Ea și un reprezentant al ACLU au depus mărturie că acesta a fost ales de fapt de un editor de la The Washington Post, o practică tipică în presa americană.

Avocații lui Depp au argumentat că Heard a „republicat” editorialul de opinie prin distribuirea sa și emailuri prezentate juraților au arătat că ea a făcut unele modificări asupra primei versiuni a textului scris la ACLU.

Ea a cerut de asemenea unui avocat să îl verifice tocmai pentru a se asigura că nu poate fi dată în judecată de Depp.

Amber Heard va ataca în instanță verdictul

Actrița a declarat în timpul mărturiei sale că dacă ar fi dorit cu adevărat să îl defăimeze pe Depp ar fi folosit numele său, care nu apare nici măcar o dată în versiunea publicată a textului.

Jurații nu au fost însă convinși și i-au dat dreptate lui Depp, decizând ca fosta sa soție să-i plătească despăgubiri de 15 milioane de dolari.

Totuși, juriul a constatat că și Heard a fost calomniată de avocatul actorului și a primit o despăgubire de 2 milioane de euro.

Amber Heard va face apel la decizia juriului din Virginia, potrivit unui anunț făcut de Alafair Hall, purtătorul ei de cuvânt, relatează The Guardian. Actrița a declarat săptămâna trecută că a primit mii de amenințări cu moartea în timpul procesului de la fanii lui Depp și alte persoane.