Actorul George Clooney va regiza un remake american după unul dintre cele mai de succes seriale de spionaj din ultimii ani, au anunţat luni producătorii francezi ai seriei originale şi postul american de televiziune cu plată Showtime, potrivit AFP și Agerpres.

George ClooneyFoto: TheImageDirect.com / Profimedia Images

Actorul american în vârstă de 61 de ani va regiza un remake american al serialuluiLe Bureau des Légendes, care a fost redenumit şi se va intitula The Department.

„Acest thriller de spionaj va fi ancorat în universul serviciilor secrete americane şi în contextul geopolitic recent, inspirându-se în mare măsură din mărturiile unor foşti agenţi CIA”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii companiei franceze de producţie TOP şi cei de la Federation Studios, compania aflată în spatele serialului original.

Filmările sunt programate pentru anul acesta, urmând să înceapă după lansarea în România a SkyShowtime, platforma de streaming care reunește televiziunea americană Showtime cu Sky și studiourile de film Paramount și Universal.

George Clooney va fi, de asemenea, unul dintre coproducătorii serialului american.

„Nu am fi putut visa la un afiş mai bun decât cel cu George Clooney şi Showtime pentru versiunea nord-americană a serialului 'Le Bureau des Légendes', a declarat Guillaume Pommier, directorul Federation Studios, în comunicat.

Serialul francez a fost lăudat inclusiv de către spionii francezi

„Pasiunea şi ambiţia pe care le împărtăşim cu ei pentru acest serial incredibil, combinate cu forţa Showtime, vor face minuni pentru a aduce 'The Department' în faţa publicului internaţional”, a adăugat Pommier. Pentru moment, nu au fost oferite informaţii cu privire la distribuţia producţiei americane.

Le Bureau des Legendes, un serial-vedetă al postului Canal+, a fost vândut în peste 100 de ţări şi a fost lăudat chiar de către DGSE (Direcţia Generală pentru Securitate Externă - serviciul secret în care lucrează personajele din serialul francez) pentru realismul său.

Regizorul francez Éric Rochant (cunoscut pentru Les Patriotes) a fost „showrunner-ul” (scenarist-producător) producţiei originale încă de la sezonul de debut, difuzat în 2015, înainte ca, pentru cel de-al cincilea şi ultim sezon, difuzat în 2020, să îi cedeze locul lui Jacques Audiard, regizorul filmelor Un prophete şi The Sisters Brothers.

Serialul a urmărit paşii acestor agenţi francezi sub acoperire trimişi în străinătate (supranumiţi „legende”) în jurul unui personaj central, Malotru, interpretat de actorul francez Mathieu Kassovitz.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: