Luna octombrie vine cu un nou line-up sepctaculos de filme și seriale pe Netflix în care vom putea vedea nu una, ci două antologii horror terifiante, un film despre un criminal în serie bazat pe fapte reale, bătălii între romani și barbari și povestea dezastrului de la Catedrala Notre-Dame din Paris.

NetflixFoto: Nicolas Maderna / Dreamstime

Cu alte cuvinte Netflix va lansa luna aceasta:

  • Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, antologia horror creată, scrisă și produsă de emblematicul cineast mexican;
  • The Midnight Club, ultimul serial al aclamatului regizor american Mike Flanagan care și-a construit renumele pe baza seriilor horror create pentru Netflix;
  • The Good Nurse, un film despre un criminal în serie atipic dar bazat pe fapte reale;
  • Barbarians II, al doilea sezon al serialului despre rebeliunea triburilor germanice care au provocat cea mai mare înfrângere din istoria Imperiului Roman;
  • Notre-Dame, un serial care spune povestea incendiului care a mistuit faimoasa catedrală pariziană din perspectiva pompierilor care au luptat cu flăcările.

Pe lângă acestea ne mai întâlnim cu All Quiet on the Western Front, adaptarea uneia dintre cele mai cunoscute romane de război din toate timpurile, dar și cu The School of Good and Evil, un film inspirat de poveștile clasice cu prințese și vrăjitoare, și alte titluri interesante.

Dar n-o mai lungesc cu vorba, uite toate filmele și serialele lansate de Netflix luna aceasta:

Titlurile propuse de Netflix pentru luna octombrie

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (din 25 octombrie)

În Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities, apreciatul cineast distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro care este creatorul, producătorul executiv și corealizatorul acestei producții a pregătit o colecție de povești definitorii, menite să sfideze noțiunile tradiționale ale genului horror.

De la macabru la magic, de la gotic la grotesc sau înspăimântător în mod clasic, aceste opt povești deopotrivă sofisticate și sinistre (printre care două sunt povestiri originale semnate de del Toro) sunt aduse la viață de o echipă de scenariști și regizori aleși chiar de del Toro.

Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities îl are drept creator, gazdă și producător executiv pe Guillermo del Toro și ca producători executivi pe Gary Ungar și pe cineastul distins cu premiul Oscar J. Miles Dale (The Shape of Water; Sex/Life), care este și corealizator. Regina Corrado are rolul de coproducătoare executivă.

The School for Good and Evil (din 19 octombrie)

În satul Gavaldon, Sophie (Sophia Anne Caruso) și Agatha (Sofia Wylie), două inadaptate, sunt legate printr-o neașteptată prietenie. Sophie, o croitoreasă cu părul bălai, visează să scape de viața ei anostă și să devină o prințesă, în timp ce Agatha, cu înfățișarea macabră și cu o mamă ciudată, seamănă cu o vrăjitoare adevărată.

Într-o noapte, când pe cer domnea luna roșie, o forță puternică le atrage la Școala pentru bine și rău, locul de unde începe povestea oricărui basm bun. Dar ceva este în neregulă de la bun început iar primul pas către un final fericit este să supraviețuiască până la sfârșitul basmului în care trăiesc, ceea ce nu e deloc o certitudine.

The Good Nurse (din 26 octombrie)

Amy, o asistentă medicală plină de compasiune și mamă singură, care se luptă cu o afecțiune cardiacă ce îi pune viața în pericol, își atinge limitele fizice și emoționale în turele de noapte dificile și solicitante de la terapie intensivă. Ea primește ajutor din partea lui Charlie, un asistent medical grijuliu și empatic, care începe să lucreze în unitatea ei.

În timp ce își împart nopțile lungi la spital, cei doi dezvoltă o prietenie puternică și devotată, iar pentru prima dată după ani de zile, Amy are cu adevărat încredere în viitorul ei și al fiicelor sale mici.

Lucrurile se schimbă după ce o serie de decese misterioase ale unor pacienți declanșează o anchetă care îl indică pe Charlie drept principalul suspect, iar Amy este nevoită să-și riște viața și siguranța copiilor ei pentru a descoperi adevărul. Un thriller captivant bazat pe fapte reale, filmul este regizat de Tobias Lindholm, nominalizat la Oscar pentru filmul A War din 2015.

Lansarea The Good Nurse vine la o lună după ce Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, serialul Netflix despre unul dintre cei mai notorii criminali în serie din istoria Americii a captivat audiențele, generând însă și controverse puternice în Statele Unite.

Seriale noi pe Netflix în octombrie

High Water (din 5 octombrie)

În 1997, oamenii de știință și funcționarii publici locali din Wrocław se confruntă cu decizii de viață și de moarte când o undă de viitură devastatoare amenință orașul.

Bling Empire: Sezonul 3 (din 5 octombrie)

Treburile nerezolvate și marile oportunități stârnesc tensiuni în grup, dar nimic nu îi va împiedica pe membrii acestuia să ducă o viață strălucitoare și opulentă.

Derry Girls: Sezonul 3 (din 7 octombrie)

Irlanda de Nord face un mare pas spre viitor, la fel și fetele noastre, dar nu fără a se lovi de câteva obstacole problematice pe parcurs.

Glitch (din 7 octombrie)

O tânără își unește forțele cu o pasionată de OZN-uri pentru a investiga dispariția subită a iubitului ei, dar e curând prinsă într-o conspirație stupefiantă.

The Midnight Club (din 7 octombrie)

La un azil pentru tineri în fază terminală, membrii unui club exclusiv fac un pact înfiorător: următorul decedat trebuie să dea grupului un semn din lumea de dincolo. Regizat de nimeni altul decât Mike Flanagan.

Little Women (din 8 octombrie)

Trei surori care se au doar una pe cealaltă și nu au niciodată suficienți bani sunt atrase într-o conspirație în care sunt implicați oameni bogați și puternici.

Belascoarán, PI (din 12 octombrie)

Héctor renunță la jobul de corporatist și la căsnicia banală pentru a deveni detectiv. Primul lui caz? Să găsească un criminal în serie din Ciudad de México, în anii ’70.

The Playlist (din 13 octombrie)

The Playlist e povestea lui Daniel Ek și a partenerilor săi, care au revoluționat o întreagă industrie oferind gratuit și legal muzică difuzată online în toată lumea.

Black Butterflies (din 14 octombrie)

Lipsit de inspirație pentru al doilea său volum, un romancier acceptă să scrie o carte de memorii pentru un muribund și devine parte din trecutul sângeros al acestuia.

Once Upon a Small Town (din 17 octombrie)

În ciuda propriilor dorințe, un veterinar de metropolă se mută la țară, unde întâlnește o polițistă care ascunde un secret interesant.

Somebody Feed Phil: Sezonul 6

Din Croația în Philadelphia, Phil călătorește în jurul lumii cu zâmbetul pe buze, se delectează cu gastronomia și cultura locală și le aduce un omagiu părinților săi.

Unsolved Mysteries: Volumul 3 (din 18 octombrie)

Această apreciată reeditare a unui serial documentar polițist inspirat din realitate revine cu un nou sezon.

Notre-Dame (din 19 octombrie)

Bazat pe relatările reale ale pompierilor francezi, acest serial de dramă explorează impactul incendiului din 2019 de la Notre-Dame asupra unui grup variat de parizieni.

The Green Glove Gang (din 19 octombrie)

După ce dau greș cu ultimul lor jaf, trei hoațe nu tocmai tinere se refugiază într-un cămin de bătrâni în care descoperă un secret sinistru.

Barbarians II (din 21 octombrie)

La un an după înfrângerea lui Varus, un nou general roman se stabilește în Germania, iar Ari încearcă să devină rege peste toate triburile, dar un rival îi stă în cale.

Big Mouth: Sezonul 6 (din 28 octombrie)

Acest serial de animație pentru adulți distins cu premiul Emmy revine cu un nou sezon.

Deadwind: Sezonul 3 (din 29 octombrie)

După ce se împacă, Karppi și Nurmi investighează un caz ce implică un simbol misterios, promisiuni farmaceutice și un criminal profund tulburat.

Filmele ce apar pe Netflix luna aceasta

Mr. Harrigan's Phone (din 5 octombrie)

Între un băiat și un miliardar în vârstă se naște o legătură bazată pe pasiunea pentru cărți și primele lor iPhone-uri. Bătrânul moare, dar conexiunea dintre ei rezistă.

Luckiest Girl Alive (din 7 octombrie)

Ea lucrează ca redactor la o revistă de renume și gustă din plin viața newyorkeză. Acum, un documentar dur o forțează să retrăiască momente cumplite din liceu.

Old People (din 7 octombrie)

Alături de cei doi copii ai săi, o femeie se întoarce în orașul natal la nunta surorii sale, însă acolo o așteaptă o mulțime de bătrâni cu gânduri ucigașe.

The Curse of Bridge Hallow (din 14 octombrie)

Un tată care urăște Halloweenul e forțat să asculte de fiica lui adolescentă atunci când un spirit malefic dă viață decorațiunilor din oraș și provoacă dezastre.

The Stranger (din 19 octombrie)

Un polițist sub acoperire formează o legătură intimă și intensă cu un suspect de crimă, în timp ce încearcă să-i câștige încrederea și să-i smulgă o mărturisire.

All Quiet on the Western Front (din 28 octombrie)

Edward Berger, câștigător al premiului Grimme, regizează această dramă captivantă, bazată pe un bestseller de Erich Maria Remarque.

Wendell & Wild (din 28 octombrie)

Actorii Keegan-Michael Key și Jordan Peele joacă în această aventură animată de tip stop-cadru despre doi demoni-frați care evadează din Iad.

În caz că ai rămas în urmă cu noutățile Netflix și vrei să vezi ce a apărut în luna septembrie, le găsești AICI.