„Amsterdam”, block buster-ul cu Christian Bale și Margot Robbie în rolurile principale, nu a reușit să devanseze thriller-ul psihologic „Smile”, având o prestare dezamăgitoare la box office-ul nord-american, relatează AFP și Agerpres.

Christian Bale si Margot Robbie in filmul „Amsterdam”Foto: 20th Century / Planet / Profimedia Images

Smile, o producţie Paramount în regia lui Parker Finn, a avut încasări de 17,6 milioane de dolari între vineri şi duminică, potrivit estimărilor firmei de specialitate Exhibitor Relations, rămânând pe prima poziție a box office-ului nord-american pentru a doua săptămână consecutiv.

Filmul spune povestea tulburătoare a unei terapeute, interpretate de Sosie Bacon - fiica actorilor Kevin Bacon şi Kyra Sedgwick - care începe să piardă contactul cu realitatea după ce este martoră la un eveniment oribil în care este implicată o pacientă.

Lyle, Lyle, Crocodile, o adaptare după o carte pentru copii, s-a clasat pe locul al doilea, cu încasări de 11,5 milioane de dolari în weekend-ul de debut.

Crocodilul descoperit de un băieţel în casa sa din New York cântă despre noua sa viaţă în metropolă, avându-l pe Javier Bardem în rolul extravagantului său proprietar.

„Amsterdam”, doar pe poziția a treia la box office

Amsterdam, un film în care personajele interpretate de Christian Bale, Margot Robbie şi John David Washington se trezesc implicate într-o intrigă politică în America anilor 1930, ocupă locul al treilea, cu încasări de 6,5 milioane de dolari în primele sale zile în cinematografe.

„O dezamăgire”, notează analistul David Gross, pentru un film cu buget mare, având regia şi scenariul semnate de David Russell.

Filmul a fost lansat în cinematografele din America de Nord vinerea trecută.

The Woman King, o epopee istorică despre războinicele din regatul Dahomey (Africa de Vest) din secolul al XIX-lea, având-o pe afiş pe actriţa Viola Davis, laureată cu Oscar, a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 5,3 milioane de dolari.

Pe poziţia a cincea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari, se află Don't Worry Darling, un fel de Truman Show angoasant, a cărui acţiune se petrece într-un mic orăşel model construit în mijlocul deşertului de un misterios om de afaceri, unde bunăstarea materială este garantată, dar de unde este interzis să pleci.

Filmul Oliviei Wilde, în care joacă partenerul ei Harry Styles, s-a clasat pe primul şi apoi pe al doilea loc în box-office în săptămânile precedente.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe vești din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: