Actorul britanic Alan Rickman a fost singurul care a știut ce îl așteaptă pe Severus Snape, personajul pe care l-a interpretat în filmele „Harry Potter”, relatează Insider.

Alan Rickman in rolul lui Severus SnapeFoto: Warner Bros. Pictures / Buitendjik, Jaap / Profimedia Images

Dezvăluirea a fost făcută de însuși Harry Potter, Daniel Radcliffe, în timpul unei conversații pe care a avut-o cu actorul britanic Gary Oldman, cel care a interpretat rolul lui Sirius Black în îndrăgita franciză de lungmetraje adaptate după cărțile lui J.K. Rowling.

Radcliffe a relatat în timpul reuniunii speciale „Return to Hogwarts” ocazionate de împlinirea a 20 de ani de la lansarea primului film că Rickman avea o „linie internă” cu scriitoarea J.K. Rowling în timpul filmării primelor două filme „Harry Potter”.

Deși Snape este văzut ca un antagonist într-o bună parte a seriei, fiind suspectat constant de Harry și prietenii săi că lucrează pentru Voldemort, mai târziu este aflat că el a fost un „agent dublu” care l-a protejat pe Harry din dragoste față de mama sa, Lily.

Oldman a afirmat că și-ar fi dorit să aibă „imaginea de ansamblu” în timpul filmărilor și l-a întrebat pe Radcliffe dacă el știa mai multe ținând cont că a jucat rolul principal al seriei.

Radcliffe a răspuns că doar Rickman știa mai multe despre personajul pe care îl interpreta.

Secretul știut doar de Alan Rickman și J.K. Rowling

„El i-a spus foarte devreme [lui J.K. Rowling] 'cred că trebuie să știu ce se va întâmpla'”, a relatat Daniel Radcliffe, precizând că Rickman nu a dezvăluit informațiile aflate de la scriitoarea britanică nimănui de pe platoul de filmare, nici măcar regizorului Chris Columbus.

Rickman a declarat în cadrul unui interviu acordat în 2011 jurnaliștilor de la Los Angeles Times că știa că Snape este „un agent dublu...și unul chiar foarte bun” de la început, în pofida faptului că Rowling scrisese doar 3 dintre cărțile „Harry Potter” în momentul în care primul film al francizei, „Harry Potter și Piatra Filosofală”, fusese lansat.

Rowling a clarificat ulterior pe Twitter că i-a spus lui Rickman ce urmează să se întâmple pentru ca acesta să aibă o înțelegere mai nuanțată asupra personajului său și a cuvântului „mereu”, răspunsul lui Snape după ce Dumbledore îl întreabă dacă încă o iubește pe Lily Potter „după atâția ani”.

Episodul special difuzat de HBO Max l-a omagiat pe Rickman, care s-a stins din viață în 2016 la vârsta de 69 de ani, terminându-se cu acea replică.

Citește și: