Actorul american Alec Baldwin a vorbit despre împușcarea accidentală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al westernului „Rust” într-un prim interviu după tragicul eveniment, afirmând că nu va mai lucra niciodată la un film în care sunt folosite arme, relatează Insider.

Alec BaldwinFoto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images

Pe 21 octombrie o armă de recuzită s-a descărcat accidental în timp ce Baldwin exersa o scenă pentru film, ucigând-o pe Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

„Nu îmi pot imagina că voi mai face vreodată un film dacă are o armă în el, nu pot”, i-a spus Baldwin jurnalistului George Stephanopoulos de la ABC News într-un interviu difuzat joi noaptea de televiziunea americană.

Baldwin i-a spus de asemenea lui Stephanopoulos că nu a apăsat pe trăgaciul armei ci că doar a tras de cocoșul acesteia - mecanismul de dare a focului prin care piesa metalică este trasă în spate - și că atunci când i-a dat drumul revolverul s-a descărcat.

„N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și nu aș apăsa un trăgaci. Niciodată”, a spus actorul. „Chiar și acum mi se pare greu de crezut asta. Nu mi se pare real”, a adăugat el.

Alec Baldwin spune că se gândește să renunțe la cariera de actor

Baldwin, care era de asemenea producător al filmului, a primit revolverul din partea asistenului de regie David Halls care a strigat că este o „armă rece”, însemnând că țeava este goală.

„M-am gândit 'A leșinat'?”, i-a relatat actorul lui Stephanopoulos cu privire la momentul în care a văzut-o pe Hutchins căzând la podea.

Baldwin a mai spus că nu își poate scoate imaginile cu împușcătura mortală din cap.

„Am constant vise despre asta. Mă trezesc constant, îmi amintesc de aceste imagini, ele mă țin treaz noaptea și nu am reușit să dorm de săptămâni. Sunt epuizat”, a mai afirmat acesta.

Baldwin a mai spus că nu știe dacă va mai juca vreodată în vreun film.

„Familia este tot ce am. Sincer să fiu nu mai îmi pasă câtuși de puțin de carieră”, i-a spus acesta lui George Stephanopoulos.