Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar care vizează emiterea unor autorizaţii de construire, edilul ieşean acuzând că „unele elemente din lumea justiţiei se lasă angrenate în jocul politic”, relatează News.ro.

Mihai ChiricaFoto: Agerpres

Procurorii DIICOT au înregistrat vineri la Curtea de Apel Iaşi dosarul cunoscut de opinia publică sub numele „Veranda”, în care primarul Mihai Chirica şi mai mulţi angajaţi ai municipalităţii sunt acuzaţi că ar fi emis ilegal mai multe autorizaţii de construire, beneficiarul acestora fiind un cunoscut om de afaceri ieşean.

Acuzaţiile procurorilor se referă la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcţiei, delapidare sau spălare de bani.

Printre cei trimişi în judecată se numără arhitectul-şef Alexandru Mustiaţă, şeful Direcţiei Juridice Cristina Oţeleanu şi Raluca Mocanu, fost arhitect şef al municipiului Iaşi.

Ancheta procurorilor a vizat modul în care una dintre firmele omului de afaceri Costin Zămosteanu s-ar fi sustras de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat, cercetările fiind ulterior extinse la unii angajaţi ai Primăriei ieşene.

Primarul Mihai Chirica a reacţionat vineri după-amiază la informaţiile privind trimiterea sa în judecată, afirmând că „odată la patru ani se scot din sertare diferite marote, care se folosesc în scop politic şi electoral”.

„Acum s-au grăbit cu un dosar ţinut la dospit de doi ani, chiar a doua zi după lansarea eternilor contracandidaţi, aceiaşi care pierd toate alegerile la rând. Este păcat că sunt unele elemente în lumea justiţiei care se lasă angrenate în jocul politic şi electoral. Sunt convins că adevărul va ieşi cât mai repede la iveală şi cei cu adevărat vinovaţi vor fi pedepsiţi. Între timp, Primăria Municipiului Iaşi îşi vede de treabă, eu rămân în continuare în slujba comunităţii ieşene, avem în lucru zeci de proiecte pe care le aşteaptă ieşenii, iar piedicile unor candidaţi de serviciu nu vor putea să le oprească”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Este al treilea dosar în care Mihai Chirica este trimis în judecată, el fiind cercetat pentru diverse fapte de corupţie.

Citește și: