Curtea de Apel București a anulat decizia de punere sub sechestru a bunurilor și proprietăților lui Andrew Tate, a anunțat luni unul dintre avocații săi într-un comunicat remis presei și citat de Reuters.

Andrew TateFoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Procurorii români au identificat și pus sub sechestru încă din ianuarie anul trecut 15 maşini de lux şi zece case şi terenuri deţinute în România de frații Andrew și Tristan Tate, măsuri contestate de avocații acestora prin mai multe plângeri formulate împotriva ordonanțelor DIICOT.

Pe lista mașinilor de lux ridicate de DIICOT de la fraţii Tate se numără trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un autoturism Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes, conform unor surse judiciare citate de Agerpres la momentul respectiv. De asemenea, a fost pus sechestru pe 15 case și terenuri pe care cei doi frați le au în România, dar și pe alte bunuri, precum ceasuri de lux.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Alături de ei au fost arestate două tinere - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate -, acuzate că îi sprijineau pe cei doi în activitatea lor infracţională.

Frații Tate au fost reținuți de procurorii români pe 30 decembrie 2022.

Frații Tate se află sub control judiciar în România

Conform DIICOT, cei doi frați britanici şi cele două tinere au constituit un grup infracţional în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi ar fi obţinut importante sume de bani.

Curtea de Apel București a dispus în martie anul trecut ca frații Tate să fie eliberați din arestul preventiv după ce anterior ea aprobase în două rânduri prelungirea arestului britanicilor. Instanța a dispus atunci înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Tot Curtea de Apel București a hotărât în luna august punerea în libertate a celor doi, înlocuind arestul la domiciliu cu controlul judiciar.

Însă în decembrie instanța a respins contestațiile formulate de avocații fraților Tate cu privire la măsura controlului judiciar, după ce aceștia au cerut să părăsească temporar România.