Curtea de Apel București a respins contestațiile formulate de frații Andrew și Tristan Tate cu privire la măsura controlului judiciar, după ce aceștia au cerut să părăsească temporar România, în așteptarea procesului în care sunt acuzați de trafic de persoane, pentru a-și vizita mama care a suferit un infarct, relatează Reuters.

Andrew TateFoto: Alexandru Dobre / AP / Profimedia

Tate a fost trimis în judecată în iunie împreună cu fratele său Tristan și două femei românce suspectate pentru trafic de persoane, viol și constituirea de grup infracţional organizat pentru exploatarea sexuală a femeilor, acuzații pe care cei patru le-au negat.

Potrivit legislației române, cazul se află acum la camera preliminară a Tribunalului București, unde un judecător trebuie să verifice dosarele pentru a se asigura legalitatea. Procesul nu va începe până la finalizarea acestei proceduri.

„Regretăm să vă informăm că Curtea de Apel din România a respins cererea lui Andrew și Tristan Tate de a călători în Marea Britanie de sărbători, care ar include și o vizită la mama lor, care a suferit recent un infarct”, au declarat reprezentanții acestora într-o declarație.

Instanța a spus că cererea lor este „neîntemeiată”.

Frații Tate, care au dublă cetățenie americană și britanică, au fost ținuți în custodia poliției în așteptarea unei anchete penale de la sfârșitul lunii decembrie 2022 până în aprilie, pentru a-i împiedica să fugă din țară sau să modifice probe.

Apoi au fost puși în arest la domiciliu până în august. De atunci, aceștia se află sub control judiciar.

Pe 28 septembrie, fraţii Andrew şi Tristan Tate au scăpat și de interdicția de a părăsi Capitala și județul Ilfov, fiind liberi să se deplaseze pe teritoriul României.