Oana Lasconi, fiica primarului din Câmpulung Muscel, a anunțat, în limba română și engleză, pe contul său de Instagram că vrea să lase tastatura și să facă o „schimbare reală” intrând în politică.

Oana LasconiFoto: Instagram Oana Lasconi

„Am fost 'războinic de tastatură' mulți ani, iar acum e momentul să îmi folosesc pasiunea pentru politică și iubirea nemărginită pe care o simt pentru planeta noastră frumoasă și toate creaturile ei în direcția unei schimbări reale. Știu că nu va fi ușor, este deja dificil să navighez ura, însă a venit momentul să îmi îmbrățișez adevăratul scop”, a scris Oana Lasconi.

Fiica Elenei Lasconi a subliniat că nu mai vrea să păstreze tăcerea și că își dorește să vadă evoluție, chiar dacă nu este văzută într-o cheie pozitivă de către public.

„Nu am o diplomă, așa cum multe publicații țin să menționeze, însă am dorința de a lupta pentru dreptate cu orice cost. Nu vreau să fiu populară, vreau să văd progres. M-am săturat. Nu mai pot să tac. Acum e momentul să urlu pentru o lume mai bună”, a mai spus Oana Lasconi. Tânăra nu a precizat dacă vrea să își înceapă cariera politică în România sau în Franța, unde locuiește.

Anterior, Oana Lasconi a vorbit despre orientarea sa politică.

„Poziția mea politică este de stânga, însă nu stânga românească actuală sau istorică. Sunt socialistă pentru că susțin cu tărie că avem de unde să îi ajutăm pe toți. În loc să dăm bani pe războaie, trebuie să îi hrănim pe cei înfometați. Sunt anticapitalistă pentru că lumea actuală prioritizează profitul chiar și peste supraviețuirea omenirii. Putem să avem o piață liberă și de succes și fără să facem sacrificii abjecte sau să concentrăm averea planetei într-o mână de oameni”, a declarat Oana Lasconi.

Elena Lasconi, eliminată de pe lista USR pentru europarlamentare

Oana Lasconi, fiica primarului USR din Câmpulâng Muscel, Elena Lasconi, a devenit cunoscută în spațiul public după ce a criticat-o pe mama sa că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională, spunând că este „dezgustată” şi denunțând o „discriminare jegoasă”, care nu are loc în familia ei.

„Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată”, a declarat Oana într-un clip video pe contul său de Instagram.

În week-end trecut, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie şi că a decis convocarea Biroului Naţional al USR.

Conducerea partidului a anunțat că a luat act duminică seară de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

Cine este Oana Lasconi

Oana Lasconi are 31 de ani și locuiește la Paris din 2016, unde susține că a ajuns pe propriile forțe.

Pe contul său de Instagram se descrie ca fiind o „susținătoare a drepturilor LGBTQ+, anticapitalistă transilvăneană, socialistă, o vetarană a gaming-ului, cântăreață amatoare și scriitor în devenire”.

Pasionată de jocurile video de mică, Oana Lasconi a plecat în Orașul Luminilor pentru a-și împlini visul de a lucra în industria jocurilor video.

Oana Lasconi a început trei facultăți

A început trei facultăți, însă nu a terminat niciuna: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă, a declarat fiica Elenei Lasconi pentru Libertatea în 2018.

În urmă cu cinci ani, Oana Lasconi prezenta emisiunea „Weekly Ops” a unuia dintre cele mai populare jocuri online de strategie din lume, World of Tanks, călcând pe urmele mamei sale, care a făcut carieră la ProTV înainte de a intra în politică.

Până să ajungă la Paris, Oana Lasconi a făcut un internship la televiziunea fondată de Adrian Sârbu, unde mama sa a lucrat 25 de ani.

Crescută și de bunici

Oana Lasconi a acuzat-o pe mama sa că a abandonat-o, fără să dea detalii.

Revista Life a consemnat în 2019, că Elena LAsconi și-a trăit copilăria în sărăcie, și-a găsit iubirea la 40 de ani și a crescut-o pe Oana cu ajutorul părinților săi pentru o perioadă.

  • „Au trecut anii, multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei, nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata!, mergeam la ei în weekend-uri, uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana. Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de ne-evitat.
  • După mineriada din 1999, m-am mutat la ProTv în București, apoi am înscris-o și pe Oana la o școală din cartier când era în clasa a V-a. Adevărul este că nu mai suportam să stau departe de fata mea și ajunsesem să nu mai suport călătoriile de 9 ore cu trenul. Mă urcam în vagon și imediat îmi venea să vomit.
  • Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva”, a povestit Elena Lasconi.