Aproape 30 de modele de căsuțe de vacanță mobile au fost expuse la East Tiny House Festival, ce a avut loc între 23 și 25 iunie la Râșnov. Cel mai scump model costă peste 60 mii de euro, iar cele mai ieftine căsuțe în care s-ar fi putut locui în toate anotimpurile erau în jurul a 20 mii de euro.

Festivalul de tiny house, Râșnov, 23-25 iunie 2023Foto: Gabriel Bejan / Hotnews

Unii dintre cei mai importanți producători de căsuțe mobile din România au participat în acest weekend la primul festival dedicat caselor modulare și așa-numitelor tiny house din Europa de Est, eveniment care a avut loc la Râșnov.

Pe lângă exponatele oarecum exotice, precum căruța cu coviltir a celor de la Nomadic Eco Solutions for Tourism sau căsuța ce arăta ca un cub de sticlă a companiei Doxar, la festival au fost prezente și modele de case modulare și tiny house pentru cei care vor să investească în genul acesta de turism.

Cea mai ieftină căsuță prezentă la festival a fost un „A frame” care costa 6 900 de euro, fără TVA.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu conceptul de „tiny house”, reamintim că și în România există un grup pe Facebook dedicat acestui tip de locuințe.

De asemenea, există mai mulți producători care se ocupă de construcția unor astfel de case mici, fie că vrei să te muți în ele, fie că vrei să le folosești pentru un business. În multe cazuri, oamenii aleg să se documenteze temeinic și să-și construiască propriile lor case mici.

În cele ce urmează prezentăm câteva modele care au fost la festivalul East Tiny House de la Râșnov.

Pentru mai multe detalii, puteți citi și următoarele articole:

Căruța cu coviltir de la NEST costă 12 mii de euro. Constructorii spun că poate fi locuită și iarna, având soluții de încălzire electrică

Tiny house, Pura Vida, costă 24 mii euro

Tiny house făcut de 2 persoane fizice. Costă 35 mii de euro

Modelul de tiny house al celor de la Tiny Living. Costă peste 40 mii de euro. Are și terasă deasupra

Casa modulară făcută de cei de la AG Business. Costă în jur de 25 mii euro

Model de căsută mobilă de la Eco Tiny House. Costă peste 40 mii de euro

Modelul de lux de la Eco Tiny House. Costă peste 60 mii de euro (mobilat și cu toate utilitățile)

Model de tiny house de la Doxar. Costă 33500 plus TVA

Model de tiny house de la Pura Vida. Costă 27 mii euro