Managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu, a declarat că medicii fac tot posibilul pentru a salva băiatul din Botoşani muşcat de câini, care este internat în continuare în stare critică la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, relatează Agerpres.

112Foto: Agerpres

Potrivit sursei citate, copilul de 10 ani a fost stabilizat dar în continuare starea sa este critică.

„În cursul zilei de ieri (duminică - n.r.) pacientul a fost supus unor intervenţii chirurgicale efectuate de o echipă multidisciplinară. El este în continuare într-o stare critică, dar stabilă, intubat şi ventilat mecanic. Sperăm la o evoluţie favorabilă. Important este să fie stabilizat hemodinamic şi să respire singur. Din acel moment putem spune că viaţa nu îi mai este pusă în pericol şi se vor începe paşii de reconstrucţie a părţilor care au fost sfâşiate de către câini”, a declarat managerul Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Alina Belu a adăugat că în timpul atacului câinii l-au muşcat pe băiat de torace şi i-au smuls o ureche.

„Ne-am dori ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple şi să fim mai responsabili cu câinii pe care îi avem în curte. Chiar dacă mama s-ar fi aflat lângă copil în acel moment în care a avut loc această tragedie, pot spune că este foarte greu să faci faţă, să te lupţi efectiv cu o haită de câini”, a mai declarat Alina Belu.

Un copil în vârstă de zece ani a ajuns la spital, duminică, după ce a fost atacat de mai mulţi câini pe o stradă din municipiul Botoşani. Proprietarul câinilor a fost reţinut de poliție, fiind acuzat că nu a luat măsurile necesare astfel încât animalele să nu poată ieşi pe drumul public.

Citește și: