Proprietarul celor trei câini care au atacat un copil de zece ani din Botoşani pe care l-au rănit a fost reţinut. el. El este acuzat că nu a luat măsurile necesare, astfel încât animalele să nu poată ieşi pe drumul public, relatează News.ro.

masina politieFoto: Agerpres

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au emis ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoşani, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, cu aplicarea articolului 194 din Codul penal (vătămarea corporală)”, a transmis, duminică seară, IPJ Botoşani.

Sursa citată a precizat că, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că bărbatul, în calitate de proprietar al celor trei câini care ar fi atacat un minor, nu ar fi luat măsurile necesare de prevenire a atacului respectiv, astfel, cele trei exemplare canine au ieşit de pe domeniul privat şi au atacat victima care se deplasa pe drumul public.

Reamintim că un copil de zece ani a fost transportat la spital, duminică, după ce a fost atacat de trei căini, pe o stradă din municipiul Botoşani. El a fost găsit pe marginea drumului, rănit.