Bărbatul din judeţul Vâlcea suspectat că a dus prăjituri cu marijuana la petrecere, 16 persoane ajungând la spital, a fost plasat în arest la domiciliu, informează News.ro. Procurorii DIICOT, care instrumentează cazul şi care luni au percheziţionat locuinţa suspectului, solicitaseră arestarea preventivă a acestuia, însă judecătorii Tribunalului Vâlcea au respins cererea.

Prajituri cu canabisFoto: DIICOT

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea ca nefondată. În baza art. 227 alin 2 rap la art. 202 alin. 4 lit d Cpp şi art 218 Cpp ia măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Cojocari Dumitru pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 23.01.2023 şi până la data de 21.02.2023 inclusiv”, este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani este suspectat că a oferit prăjituri cu marijuana la o petrecere privată desfăşurată într-un restaurant al hotelului Ramada din Râmnicu Vâlcea. Conform DIICOT, el se număra printre invitaţii la eveniment.

În urma consumului, 16 dintre participanţii la aniversare au acuzat stări de rău, palpitaţii, halucinaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea.

Pentru 15 dintre ei testele pe probe din urină au ieşit pozitive la marijuana.

În urma percheziţiei efectuate duminică, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis şi un grinder.

Hotelul care a găzduit petrecerea s-a delimitat de incident. Ramada Hotel a anunţat că mâncarea oferită invitaţilor a respectat normele de siguranţă alimentară, subliniind că prăjiturile au fost aduse de sărbătorit, însoţite de aviz de conformitate.