Hotelul din Râmnicu Vâlcea care a găzduit petrecerea de la care 16 oameni au ajuns la spital, pentru 15 dintre ei fiind confirmată prezenţa unor substanţe stupefiante în organism, se delimitează de incident. Ramada Hotel anunţă că mâncarea oferită invitaţilor a respectat normele de siguranţă alimentară, subliniind că prăjiturile au fost aduse de sărbătorit, însoţite de aviz de conformitate.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Hotelul Ramada din Râmnicu Vâlcea, unde a fost organizată petrecerea de la care 16 persoane au ajuns la spital cu stări de rău, inclusiv halucinaţii, transmite că mâncarea servită la aniversarea cu 70 de invitaţi a fost conformă cu normele sanitare, scrie News.ro.

  • „Toate produsele alimentare oferite de noi au fost conforme cu normele de siguranţă alimentară.
  • Dulciurile aduse de către sărbătorit pentru bufetul de prăjituri au fost însoţite de avize de conformitate.
  • Regretăm situaţia creată şi avem încredere că organele de cercetare vor stabili datele şi cauzele producerii ei. Regretăm situaţia creată şi avem încredere că organele de cercetare vor stabili datele şi cauzele producerii ei”, se arată într-un comunicat semnat de directorul general al hotelului Ramada din Râmnicu Vâlcea, Andrei Teodorini.

Anunţul a fost făcut în contextul în care oficiali din Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea au declarat că, în urma investigaţiilor medicale, medicii care au primit sâmbătă seară 16 persoane căror li s-a făcut rău în timp ce se aflau la restaurant au constatat că în cazul a 15 dintre cele 16 persoane testele la marijuana au fost pozitive, conform News.ro .

Sărbătoritul a declarat, pentru Observatorul Antena 1, că a depus plângere la Parchet în urma evenimentelor, el evitând să facă alte comentarii.

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea au declarat, duminică, pentru News.ro că, cele 16 persoane care au ajuns la unitatea de primiri urgenţe, după ce li s-a făcut rău în timp ce se aflau în restaurantul unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea aveau simptome precum tremor, agitaţie, tahicardie sau halucinaţii.

După ce a fost anunţată de incident de către oficiali ai ISU, DSP Vâlcea a trimis la restaurant echipă care a recoltat, în vedere analizelor de sanitaţie, mostre de apă şi numeroase probe din alimentele servite sâmbătă seară.

Cazul a fost preluat de DIICOT.