Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a oferit prăjiturile la petrecerea desfășurată sâmbătă la un hotel din Râmnicu Vâlcea în urma căreia 15 oameni au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău.

Prajituri cu canabisFoto: DIICOT

DIICOT a anunțat, luni, că în urmă cu o zi a fost reținut pentru 24 de ore un bărbat acuzat de trafic de droguri de risc, care va fi dus la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, sâmbătă, el a oferit la o petrecere privată o prăjitura la prepararea căreia a folosit cantitatea de aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitați au acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și au ajuns la camera de gardă a Spitalului Județean Vâlcea.

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea au declarat, duminică, pentru News.ro că 16 persoane au ajuns la unitatea de primiri urgenţe, după ce li s-a făcut rău în timp ce se aflau în restaurantul unui hotel din Râmnicu Vâlcea, având simptome precum tremor, agitaţie, tahicardie sau halucinaţii.

Oficiali din Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea au declarat că, în urma investigaţiilor medicale, în cazul a 15 dintre cele 16 persoane testele la marijuana au fost pozitive.

Hotelul Ramada din Râmnicu Vâlcea, unde a fost organizată petrecerea de la care 16 persoane au ajuns la spital cu stări de rău, inclusiv halucinaţii, transmite că mâncarea servită la aniversarea cu 70 de invitaţi a fost conformă cu normele sanitare, subliniind că prăjiturile au fost aduse de sărbătorit, însoţite de aviz de conformitate.