Oamenii s-au strâns din nou joi la Bolintin Vale pentru a protesta după după ce un localnic a fost omorât cu o piatră, în ciuda faptului că șeful Poliției Județene Giurgiu, comisar-șef Cătălin Georgescu, a fost schimbat din funcție.

protest Bolentin ValeFoto: Captura video

În seara asta par să fie câteva sute de persoane, iar oamenii au vuvuzele și steaguri.

Reamintim că miercuri seară câteva zeci de persoane au protestat la Bolintin-Vale, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic, un șofer de microbuz, a fost lovit cu o piatră în cap de către un tânăr, în urma unui scandal izbucnit pe stradă, și a murit duminică, la spital.

Trupele speciale au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte, oamenii legii fiind huiduiţi de către cei ieşiţi în stradă.

Joi, Poliția Română a anunțat, în urma unei ședințe organizate la nivelul conducerii Ministerului de Interne, la care au participat șefii Poliției și Jandarmeriei Române, că șeful Poliției Județene Giurgiu, Cătălin Constantin Georgescu a fost înlocuit din funcție, fiindu-i stabilite atribuții la Direcția Management Strategic și Suport Informațional a Poliției Române.

În său a fost împuternicit comisar-șef Ionuț Dana, actual șef al Poliției Sectorului 1, iar la Giurgiu a fost trimisă o echipă pentru "a clarifica gestionarea situației, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului".

Comisar-șef Ion Croitoru, șef serviciu la DCCO, a fost împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Poliției Județene Giurgiu, vacantă până la această dată.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică și au fost trimise forțe suplimentare ale Poliției și Jandarmeriei.

Oamenii sunt nemulţumiţi de moartea localnicului şi cer ca autorităţile să facă dreptate.