Câteva zeci de persoane protestează, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a fost omorât cu pietre, în urmă cu trei zile, relatează News.ro. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte, oamenii legii fiind huiduiţi de către cei ieşiţi în stradă.

protest Bolintin-ValeFoto: Captura video

UPDATE Prefectul județului Giurgiu s-a deplasat la fața locului și spune că oamenii protestează pașnic.

”Nu se întâmplă nimic, oamenii protestează pașnic. Se poartă discuții. Pentru cei care vor o soluție imediată eu le cer să aibă puțină răbdare, să dialogăm, iar instituțiile statului să-și facă treaba. Dar, repet, oamenii nu sunt violenți”, a declarat prefectul Aneta Matei.

Mulţi dintre cei care au ieşit în stradă au cerut ca primarul localităţii să meargă să stea de vorbă cu ei. Oamenii protestează după ce, în urmă cu trei zile, în 9 ianuarie, un bărbat a fost agresat şi lovit cu o piatră, ulterior decedând.

"În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică. Pe raza oraşului Bolintin Vale sunt prezente forţe din cadrul structurilor Poliţiei Române şi Janadarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite IPJ Giurgiu.

Crima a avut loc duminică seară, pe stradă. Totul a pornit de la un conflict între un şofer al unui microbuz şi un tânăr, în timpul scandalului tânărul lovindu-l pe şofer cu o piatră în cap. Fratele celui agresat a sunat la 112, puţin după ora 20:30. Bărbatul lovit a fost dus la spital, în Bucureşti, însă acesta a murit. Tânărul acuzat de agresiune este arestat preventiv.

Oamenii sunt nemulţumiţi de moartea localnicului şi cer ca autorităţile să facă dreptate. Ei se îndemană unii pe alţii să iasă în stradă şi să distribuie pe reţelele sociale clipurile transmise live de la faţa locului.

Participanţii au huiduit la apariţia forţelor de ordine şi au cerut ca primarul oraşului să discute cu ei.

Citește și:

Document publicat de sociologul Gelu Duminică: Șeful de post care a bătut un bărbat culcat la pământ este în funcție, deși oficial se anunțase demiterea sa. VIDEO cu imaginile violenței