Șeful Poliției Județene Giurgiu, comisar-șef Cătălin Georgescu , a fost schimbat din funcție, în locul său fiind numit actualul șef al Poliției Sector 1, iar la Giurgiu a fost trimisă o echipă pentru "a clarifica gestionarea situației, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului" de la Bolintin-Vale, a anunțat joi seară Poliția Română. Reamintim că miercuri seară câteva zeci de persoane au protestat la Bolintin-Vale, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a fost omorât cu pietre, în urmă cu câteva zile. Trupele speciale au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte, oamenii legii fiind huiduiţi de către cei ieşiţi în stradă.

protest Bolintin-ValeFoto: Captura video

Conform Poliției Române, în urma unei ședințe organizate la nivelul conducerii Ministerului de Interne, la care au participat șefii Poliției și Jandarmeriei Române, au fost luate următoarele decizii:

  • O echipă comună Poliție/Jandarmerie a fost trimisă în județul Giurgiu pentru a clarifica gestionarea situației, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.
  • În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică.
  • În Bolintin Vale sunt prezente forțe suplimentare ale Poliției și Jandarmeriei.
  • Șeful Poliției Județene Giurgiu, Cătălin Constantin Georgescu a fost înlocuit din funcție, fiindu-i stabilite atribuții la Direcția Management Strategic și Suport Informațional a Poliției Române.
  • "Pentru eficientizarea actului managerial", în funcția de inspector-șef al Poliției Județene Giurgiu a fost împuternicit comisar-șef Ionuț Dana, actual șef al Poliției Sectorului 1.
  • Comisar-șef Ion Croitoru, șef serviciu la DCCO, a fost împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Poliției Județene Giurgiu, vacantă până la această dată.

Un șofer de microbuz a fost lovit cu o piatră în cap de către un tânăr, în urma unui scandal izbucnit pe stradă, la Bolintin-Vale, și a murit duminică, la spital.

Miercuri seară, câteva zeci de localnici s-au strâns în fața Poliției și a Primăriei, spunând că se tem pentru siguranța lor și cerând măsuri. Participanţii au huiduit la apariţia forţelor de ordine şi au cerut ca primarul oraşului să discute cu ei.

La fața locului a mers și prefectul județului, Aneta Matei.

  • "Este un conflict între localnici și un grup de etnici. Un cetățean a fost atacat cu pietre, iar după câteva zile a decedat. Revolta este împotriva minorității. Oamenii protestează pașnic, dar doresc să-și expună nemulțumirile și să le oferim soluții. De-a lungul timpului au mai fost astfel de conflicte", spunea prefectul de Giurgiu.