Unul dintre detaliile neobservate la inaugurarea pontonului din Tulcea în 22 septembrie a fost modul în care un copil cu dizabilități a fost adus special la eveniment pentru un moment foto al ministrului Muncii, Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pontonul de la Mahmudia, de fapt un centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, singurul din zonă, s-a prăbușit vineri, la nici o lună de la inaugurarea sa cu mare fast.

Imaginile cu inaugurarea centrului s-au viralizat în momentul inaugurării sale după ce 7 oficiali, inclusiv ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-au înghesuit la tăierea panglicii.

Raluca Turcan a scris pe Facebook la momentul respectiv că acest centru este „un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România”, postând mai multe fotografii de la eveniment.

În una dintre aceste fotografii ministrul Muncii poate fi văzut dând mâna cu un copil cu dizabilități adus la eveniment, singurul care poate fi văzut în imaginile în care politicienii ocupă primul plan.

Turcan nota în postarea sa că „în România sunt aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri”.

„Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu”, adăuga aceasta.

În una din celelalte fotografii postate de ministrul muncii copilul poate fi văzut în fundalul imaginii, escortat de la eveniment de către însoțitorii săi, în timp ce Raluca Turcan continua momentul foto cu ceilalți oficiali prezenți.

Copilul nu mai poate fi văzut în niciuna din fotografiile ulterioare realizate în timpul evenimentului.

Ce a spus Raluca Turcan după scufundarea pontonului

Ministrul muncii a reacționat vineri după ce imaginile cu scufundarea pontonului s-au viralizat, anunțând că preocuparea ei este față de copiii cu dizabilități.

„O menţiune fac pentru că am văzut multe comentarii politice şi toată lumea spune că este o imagine urâtă. Nu imaginea este importantă în acest caz, ce este cu adevărat important şi ceea ce mă preocupă este să avem garanţii, ca autorităţi publice, că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii şi nici pentru personalul care-l deserveşte”, a afirmat aceasta, citată de Agerpres.

„Repet, ce mă interesează ca autoritate publică, pentru că în această situaţie este un proiect privat, nu al MMPS, este să nu existe niciun risc de utilizare a pontonului. Centrul de recuperare îşi va începe activităţile în noiembrie”, a completat ea.

Ministrul Muncii a precizat, de asemenea, că pontonul era tras la mal, iar, din cauza unei defecţiuni şi a lipsei de personal care să intervină imediat,s-a produs acest incident.