Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan și autoritățile locale pe 22 septembrie s-a scufundat la mai puțin de o lună de zile de la tăierea panglicii.

Pontonul inaugurat in Tulcea s-a scufundatFoto: Info Tulcea

Pontonul era singurul centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării.

Imaginile cu inaugurarea sa s-au viralizat la momentul respectiv după ce 7 oficiali s-au înghesuit la tăierea panglicii.

Raluca Turcan a anunțat pe pagina sa de Facebook inaugurarea centrului, afirmând la momentul respectiv că el este „un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România”.

Imaginile cu scufundarea pontonului au fost distribuite pe Facebook de site-ul local Info Tulcea într-o postare în care anunță că „Titanicul ia apă”.

Conform Ralucăi Turcan, pontonul a fost un proiect inovativ al Fundației SERA România, cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind „unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat”

Contactaţi telefonic de Info Tulcea, cei de la Fundaţia Sera au declarat că situaţia de la Mahmudia este cunoscută cauzată de faptul că s-au blocat pompele de santină pentru că a fost o problemă cu alimentarea cu energie electrică.

Fundația Sera afirmă că a fost contactată o firmă care deţine o macara, pontonul va fi tras din apă şi se vor repara acele pompe stricate urmând a fi readus pe linia de plutire.

Pe același subiect: