Cea mai ridicată temperatură - 41 de grade - s-a înregistrat luni la Giurgiu, iar la Alexandria, Oltenița, Zimnicea și la stația meteo de la Filaret termometrele au indicat peste 40 de grade, conform datelor publicate marți de meteorologi.

harta canicula 2 augustFoto: ANM

Harta caniculei în România

În 2 august, în intervalul 6.00 - 18.00, în sudul României temperaturile au depășit 38 de grade.

Cea mai ridicată temperatură - 41 de grade - a fost la Giurgiu, în timp ce la Zimnicea au fost 40,4 grade, la Alexandria - 40,2, iar la Oltenița și la stația meteo de la Filaret - 40,01 grade.

Peste 39 de grade au fost luni și la Turnu Măgurele, la Bechet, Calafat, Roşiorii de Vede, Caracal şi Videle. În aceste zone, temperaturile s-au menținut ridicate - peste 20 de grade - și în timpul nopții de luni spre marți.

Harta celor mai răcoroase locuri

Cele mai scăzute temperaturi din timpul nopții au fost la munte: 6,2 grade în Călimani și 8,3 grade în Iezer.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de disconfort termic ridicat pentru zilele de marţi, miercuri şi joi, în Capitală şi în 11 judeţe din sudul şi sud-estul ţării. De asemenea, până miercuri dimineaţă sunt sub avertizare cod galben de furtuni 17 judeţe din Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, dar şi din Transilvania şi din zona de munte.

CITEȘTE ȘI: