Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, continuă să îl apere pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante. Întrebat vineri de jurnaliști dacă îl va demite, Drulă a spus că judecă activitatea celor din subordine după profesionalism şi eficienţă, iar evaluarea se face la rece, nu după o greşeală de moment sau după o declaraţie, ”oricât de nefericită a fost”. Reamintim că miercuri noapte trenul Mangalia - Arad, plin cu copii care se întorceau din tabără, a rămas blocat pe câmp aproximativ 9 ore, în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat, la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii: "Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren".

Ovidiu Vizante, directorul general CFR CalatoriFoto: Hotnews

Ce a răspuns Cătălin Drulă, întrebat, într-o conferință de presă, dacă îl va demite pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante:

  • “Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost.
  • Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”.

Ministrul Transporturilor a mai spus că directorul CFR Călători va fi evaluat la patru luni, termen care se va împline în 19 august.

  • "Există o evaluare a mandatului dumnealui. Dumnealui are un mandat, conform legii, de patru plus două luni. Aşa sunt mandatele cu o evaluare interimară la patru luni şi una finală la şase luni. Acest termen de patru luni se împlineşte pe 19 august.
  • Vom avea o evaluare profesionistă, aşa cum facem pentru toţi managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor şi vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a adăugat Căttălin Drulă.

Reamintim că în noaptea de miercuri spre joi trenul Mangalia - Arad, plin cu copii care se întorceau din tabără, a rămas blocat pe câmp aproximativ 9 ore, în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat, la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii: "Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren".

La ora 15.00, CFR Călători a venit cu următoarea explicație din partea directorului CFR Călători:

  • “A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, explică Vizante.
  • Directorul CFR Călători asigură toți pasagerii că, mai ales în situații dificile, compania a depus și depune toate eforturile pentru a depăși dificultățile survenite cât mai rapid".

"Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă", a fost reacția premierului Florin Cîțu în cazul directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante.

Anterior, Cîțu a declarat că va avea o discuție să vadă care sunt concluziile. "Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit. O să vedem ce s-a întâmplat", a spus Cîțu întrebat dacă va fi demis directorul CFR Călători. "Nu mi se pare normal ca într-o astfel de situație șeful de la CFR Călători să spună că soluția e în altă parte. Soluția e a celor care administrează”, a mai afirmat Florin Cîțu.

O reacție legată de atitudinea lui Ovidiu Vizante a avut joi și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, însă a fost una de apărare a șefului CFR Călători. Cătălin Drulă a spus, la Antena 3, că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noaptea și a lucrat pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației, potrivit clubferoviar.ro.

Ovidiu Vizante a preluat conducerea CFR Călători în 20 aprilie. Vizante, specialist în logistică şi operaţiuni feroviare, fost manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA, l-a înlocuit în funcție pe Dan Costescu.

"Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto”, a transmis atunci Ministerul Transporturilor.