Sunt aproape două luni de la asasinatul de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crișan a murit după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din oraș. Întrebat joi despre stadiul anchetei, ministrul de Interne, Lucian Bode, a răspuns: "Din păcate, nu pot spune nimic în plus față de ce am spus până acum".

Explozia unei masini in AradFoto: Arad Online
  • "Din păcate, nu pot spune nimic în plus față de ce am spus până acum. Parchetul General coordonează ancheta. Ei vor decide când și ce vor comunica", a afirmat Lucian Bode.

Asasinatul a avut loc în 29 mai.

În 18 iunie, ministrul de Interne spunea că dispozitivul explozibil a fost montat în interiorul maşinii omului de afaceri Ioan Crişan, ceea ce arată un mod diferit de operare. El susținea că volumul de muncă în anchetă este "uriaș", iar anchetatorii "fac eforturi pentru ca persoanele responsabile să fie aduse în faţa justiţiei".

  • "Dispozitivul a fost montat în maşină, ceea ce arată un mod de operare diferit faţă de alte moduri în care dispozitivele au fost montate în exteriorul maşinii.
  • Mi-am exprimat supărarea că nu am reuşit să dejucăm acest atentat. Acum vedem că vorbim de un mod de operare diferit. Un anumit sector, zonă infracţională acţionează într-un fel, montează aceste dispozitive în exterior şi într-o anumită zonă se operează aşa ca la Arad. Pe măsură ce cercetăm, limităm spectrul de analiză. Parchetul General coordonează foarte bine această anchetă”, declara atunci Lucian Bode, adăugând că ”nu există crima perfectă”.

Singura comunicare din partea Parchetului General pe tema acestui dosar a fost în 31 mai, când a anunțat că procurorii fac cercetări pentru omor calificat cu premeditare. Inițial, cercetările au fost declanșate pentru infracțiunea de omor.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.