UPDATE Revocarea Renatei Weber, neconstituțională: CCR a admis sesizarea PSD / Argumentele Curții Constituționale

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 29 iunie 2021, 12:51 Actualitate | Esenţial


Renate Weber
Foto: Hotnews
Demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională, a decis marți Curtea Constituțională, care a admis astfel sesizarea făcută de PSD. CCR subliniază că de la publicarea acestei decizii în Monitorul Oficial, Renate Weber își reia mandatul de Avocat al Poporului.

Cum își argumentează CCR deciziaCCR își argumentează decizia astfel:

 • "Curtea a reținut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancțiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare și după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea și să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanțe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condițiile art.21 din Constituție referitor la liberul acces la justiție.
 • Or, întemeindu-se pe dispoziții legale care nu asigură garanțiile de independență ale Avocatului Poporului în raport cu alte autorități publice, dispoziții cărora Parlamentul le-a atribuit o altă interpretare decât cea care rezultă din conținutul lor normativ, Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului încalcă dispoziţiile constituţionale cuprinse în art.1 alin.(3) și (5) care consacră principiul statului de drept și principiul legalităţii şi al supremaţiei Legii fundamentale, precum și dispozițiile art.9 alin.(2) din Legea nr.35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului.
 • Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019".
Weber a fost demisă pe 16 iunie de către parlamentarii puterii, într-o ședință la care PSD a refuzat să participe, formațiunea condusă de Ciolacu contestând apoi decizia la Curtea Constituțională și acuzând "atacul acestei coaliții toxice asupra statului de drept”.

La o zi după vot, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, miercurea trecută, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului. Acesta este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a fost propus pentru această poziţie de către UDMR, fiind susţinut şi de PNL.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat, joia trecută că numirea Avocatului Poporului se amână până când Curtea Constituțională va lua o decizie cu privirea la contestatia de demitere a Renatei Weber

Renate Weber a acţionat în instanţă, la Curtea de Apel București, Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de demitere din funcţie. Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 iulie, de la ora 12.00.

Funcția de Avocat al Poporului este foarte importantă pentru coaliția de guvernare pentru că poate bloca ordonanțele de urgență emise de Guvern prin atacarea lor la Curtea Constituțională.

Motivele invocate de coaliția de guvernare la momentul demiterii lui Weber


 • nu a transmis Parlamentului şi Guvernului raportul special şi recomandările privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încâlcând atribuţia prevăzută la articolul 5 din legea de funcţionare şi nu şi-a îndeplinit, prin activitatea derulată în 2020, rolul şi obligaţiile legale în domeniul apărării, protecţiei şi promovării drepturilor copilului.
 • nu a întreprins nicio acţiune şi anchetă proprie şi nu a formulat recomandări proprii pentru implementarea Hotărârii Camerei Deputaţilor privind concluziile şi măsurile comisiei de anchetă referitoare la situaţia copiilor dispăruţi.
 • declanşarea mecanismului naţional privind prevenirea torturii cu privire la unităţile sanitare care tratează pacienţi cu COVID-19, sub aspectul monitorizării acestora fără temei concret.
 • În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităţilor sanitare actul administrativ care a stat la baza declanşării procedurii de monitorizare. Avocatul Poporului a indus o stare de confuzie cu privire la acţiunea sa, acest fapt fiind de natură să afecteze grav buna funcţionare a sistemului sanitar, în ansamblul său, infrastructura critică a statului în perioada stării de urgenţă şi, ulterior, în perioada stării de alertă(...) Mai mult, niciunde în dispoziţiile legii nu este stipulată atribuţia Avocatului Poporului de a dispune unităţii sanitare îndeplinirea obligaţiei de a afişa procedura de derulare "de spital aflat sub monitorizarea Mecanismului Naţional pentru prevenirea Torturii.
 • a încălcat grav Constituţia prin acţiuni sau inacţiuni care au afectat buna funcţionare a sistemului sanitar prin starea de temere legitimă creată asupra personalului medical prin declanşarea Mecanismului naţional de prevenire a torturii în privinţa spitalelor care tratează bolnavi COVID-19.

Ludovic Orban: Renate Weber a fost avocatul diavolului și al PSD


După demiterea lui Weber, Ludovic Orban a declarat că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului era "un deznodământ aşteptat", motivul principal pentru care a susţinut demiterea fiind că a pus "în pericol" viaţa şi sănătatea românilor.

"Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD. A fost chiar un "avocat al diavolului". Motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor. Sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentaţie suficient de puternică. Eu cred că era un deznodământ aşteptat revocarea doamnei Weber din funcţia de Avocat al Poporului", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre acuzaţia potrivit căreia Renate Weber nu ar fi avut dreptul la apărare, Orban a spus: "A fost convocată şi a fost prezentă în Comisiile juridice. Putea să vină să participe (n.r. - la plen). Avea nevoie de invitaţie specială? Aşa cum i s-a transmis că poate să participe la procedurile parlamentare... Ăsta este un pretext, nu este un temei serios. PSD poate să atace la Curtea Constituţională".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13545 vizualizari

 • -17 (105 voturi)    
  Era logic (Marţi, 29 iunie 2021, 12:53)

  Unforgiven [utilizator]

  Suntem in era nerespectarii statului de drept, a constitutiei, a bunului simt, suntem in era manipularii sub dominatia securista a rezistilor.
  • +20 (62 voturi)    
   Chiar ca era logic (Marţi, 29 iunie 2021, 14:31)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

   M-as fi si mirat sa vad ca da Curtea Comunista Ruseasca un vot in favoarea cetatenilor. Scuze... a dat, dar in favoartea cetatenilor pesedisti.

   Un lucru bun vad din asta: precedentul. Asta inseamna ca daca va veni, sper eu candva, un AP care sa isi faca datoria corect, nu va putea fi dat de vreun partid mafiot stil AUR sau PSD. In rest... cu "experta" asta am ramas pana i se termina mandatul.

   Sa vedeti ce o sa iasa PSD sa se laude ca s-a facut dreptate si ca ei au salvat iar Justitia...
   • -7 (27 voturi)    
    ///// (Marţi, 29 iunie 2021, 15:50)

    GemstonesPig [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    GRESIT! un avocat al poporului pus de altcineva decat psd plus aliatii poate fir revocat oricand. Scrie clar in constitutie si deciziile CCR. In 2012 decizia spune ca Parlamentul numeste si revoca pe baza raportului si el decide daca e bun sau rau.
   • -5 (37 voturi)    
    Logic ar fi... (Marţi, 29 iunie 2021, 15:55)

    FortApache [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Sa spui ca si cei doi judecatori numiti recent de Iohanis au votat pentru neconstitutionalitate....a fost U-na-ni-mi-ta-te :)))

    Degeaba dormiti cu Dragnea si PSD in gand seara de seara...Martalogii din parlament nu stiu nici macar cum sa dea afara o persoana legal :)))
    • +2 (24 voturi)    
     Mereu primii la comentarii. (Marţi, 29 iunie 2021, 16:10)

     patrick_higher [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

     De fapt, e normal, postacii plătiți sunt la serviciu, a abia ora 4.
     Hai să-ți spun una: și Revoluția din 1989 a fost tot neconstituțională. Dovlecii de la CCR sunt la fel de funcționali precum ale berbecilor din CC al PCR, în frunte cu pelticul agramat.
    • +1 (19 voturi)    
     Uiți un lucru. (Marţi, 29 iunie 2021, 16:18)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

     La Parlament este un Consiliu Legislativ care filtrează conținutul legilor. Președinte este Florin Iordache. Da, ăla cu //altă întrebare//. De ce să nu cred-că sa introdus intenționat o formulare care să-i permită PSD să câștige contestația?
     • +1 (9 voturi)    
      Inseamna ca a fost mai destept (Marţi, 29 iunie 2021, 19:20)

      FortApache [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Decat ceilalti....asta daca mergem in logica ta :)))
     • +2 (8 voturi)    
      sfânta ignoranță (Marţi, 29 iunie 2021, 19:45)

      Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Consiliul Legislativ nu cu asta se ocupă și oferă opinii asupra proiectelor legislative.
      • +3 (3 voturi)    
       Putem afla. (Miercuri, 30 iunie 2021, 7:54)

       asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

       Ce au respins CCR și cine a formulat așa. Trebuie găsit vinovatul, pentru-că prea se poticnesc niște legi atunci când PSD nu le vrea, sau este mazilit unul de-al lor.
   • +8 (18 voturi)    
    precedente au fost create si incalcate (Marţi, 29 iunie 2021, 16:05)

    Withdrawal [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Sa nu uitam ca ccr ( cacofonie intentionata) a creat deja precedente pe care le-a incalcat. - vezi cazul Kovesi unde a obligat presedintele sa o demita.


    ccr isi bate joc de justitie, de poporul roman, iar cei csre au castigat alegerile si sunt la putere, nu numai ca nu sunt in stare sa faca nimic , dar cred ca din pacate sunt complici psdccr.
    • +12 (14 voturi)    
     interesant că (Marţi, 29 iunie 2021, 19:01)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Withdrawal

     în cazul lui Kovesi CCR nu a mai aplicat principiul ”... să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanțe independente şi imparţiale ...”
     Deh, pesedacii, deci inclusiv dorneanu, sunt recunoscuți pt. memoria lor selectivă și, evident, cu aplicabilitate numai în favoarea lor.
    • -1 (11 voturi)    
     Uite o solutie eleganta (Marţi, 29 iunie 2021, 19:37)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Withdrawal

     Coalitia care este la putere sa stranga juristi ca au destui si inainte de a initia ceva in parlament sa se consulte macar cu membrii CCR pusi de partidele lor... astfel nu se vor face de kko asa incat sa "oblige" chiar pe toti judecatorii din CCR (inclusiv ai lor) sa le dea flit...in Unanimitate.

     E de ras grav insa daca nu stiu sa interpreteze fitzuica aia de scrie constitutie pe ea...sa angajeze avocati ca fonduri de protocol au destule :)))
   • 0 (20 voturi)    
    Paradigma partidelor (Marţi, 29 iunie 2021, 16:28)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    De dreapta se bazeaza ca omul e dobitoc, superficial si ca nu face rationamente solide decat in cazuri cu totul exceptionale, ceea ce inseamna ca manipularea si impostura sunt principiile de capatai ale acestor partied, iar in acest sens orice imbecilizare a turmei este in favoarea acestor conducatori ai societatii spre anarhie si haos, stare care inseamna asigurarea unui capital electoral in crestere pentru corupti.

    Atat de indoctrinati de politica sunt rezistii, incat ei au impresia ca daca o decizie avantajeaza un partid sau altul, atunci acea decizie este buna daca dezavantajeaza PSD-ul si este rea daca avantajeaza PSD-ul.

    Alte imbecilitate mai avem in program?
    Deciziile trebuie sa fie deci strict politice, sa nu se bazeze pe adevar, ci sa fie decizii politice aberante, securiste, iar securistii sa se inscauneze pe vecie la conducerea tarii in toate institutiile statului.

    Probabil ca pana la urma aici vom ajunge cu acesti mincinosi suiti la varful statului.
    • +3 (3 voturi)    
     Partial ai dreptate (Miercuri, 30 iunie 2021, 8:09)

     bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

     Dar as fi vrut sa fi vazut aceleasi argumente si in cazul Kovesi. N-au fost, si aparent, demisia procurorului general nu aduce nicio atingere independentei justitiei. De aici e problema cu CaCaRau aservit pesedismului. In fond, webber a fost demisa pt. incompetenta si pt. ca nu ne-a aparat interesele. Nu poti sa contesti ca asta nu e in interesul ciumelor rosii.
   • -2 (22 voturi)    
    Chiar (Marţi, 29 iunie 2021, 16:46)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    presedintele a afirmat ca trebuie un pic de rafinament...adica e clar ca masura este politica si data cu barda, asa macar o abureala de constitutionalitate este necesara.
    Eu nu inteleg pina la urma voi ce urmariti ..un stat de drept sau sa castige ai vostri toate functiile , cu orice pret.
    Am inteles musai ca avocatul sa nu fie al poporului ci al vostru in slujba voastra cu tot cu pensia speciala ....oameni fara onoare si fara cuvant.
    • +6 (12 voturi)    
     Ai inteles zero (Marţi, 29 iunie 2021, 22:14)

     imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

     Eu vreau sa fie in slijba etatenilor, nu mafiotilor din partide. E simplu. Nu stiu ce cum ai inteles si de unde ai inteles aberatia aia, asa ca ori nu stii sa citesti, fie dezinformezi intentionat. Mi-e greu sa cred ca nu te duce capul ca orice om rational vrea ca statul sa lucreze pentru cetatni, nu interese proprii prin care sa se imbogateasca ei pe spatele cetatenilor.
  • +5 (11 voturi)    
   la voi în (Marţi, 29 iunie 2021, 18:56)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

   Rusia poate că ar fi avut valoare postarea ta, dar nu aici.
   Chiar nu vezi că CCR a acționat ca un tribunal oarecare ce judecă o faptă pt. stabilirea vinovăției și nu așa cum ar fi trebuit, să judece ce anume este neconstituțional în demiterea celui numit în funcție de aceeași instituție care îl demite? Avocatul Poporului s-a dovedit unul care a acționat cu rea intenție și în dauna clientului său, poporul român. A acționat unilateral, în favoarea unui partid și nu al întregii națiuni.
   Îți citez din propria zicere a acestei neconstituționale CCR :
   - "Curtea a reținut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancțiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare și după a cărei parcurgere ...”
   - ”... dispoziții cărora Parlamentul le-a atribuit o altă interpretare decât cea care rezultă din conținutul lor normativ ...” - aici CCR parcă e la școală cănd profesorul cerea elevului să spună ce a vrut să zică poetul;
   - ”Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional ...” - te umflă râsul de așa argumentație dornene.
 • +26 (100 voturi)    
  SISTEMUL PSD functioneaza inca la CCR (Marţi, 29 iunie 2021, 12:55)

  Gryphus [utilizator]

  CCR trebuie reformata, acolo nu ar trebui sa fie fosti membri de partid.

  dar si UDMR si PSD au pus acolo oamenii lor care raspund la comenzile partidului, sistemului
  • +2 (40 voturi)    
   unanimitate (Marţi, 29 iunie 2021, 14:20)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   inclusiv cei 2 judecatori numiti de iohanis.
   cine incalca statul de drept?
   dragnea si urmasii lui de la actuala guvernare
  • +3 (37 voturi)    
   psd in ccr? (Marţi, 29 iunie 2021, 14:27)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   livia stanciu, daniel morar si tanasescu sunt de la psd?
   • +5 (5 voturi)    
    DA (Miercuri, 30 iunie 2021, 9:42)

    viziru [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    morar se intalnea cu aia de la Antena 3 prin baruri cu Ciordache etc..... ce vrei mai mult?
  • +14 (38 voturi)    
   Sistemul CCR (Marţi, 29 iunie 2021, 15:29)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Vezi ca a fost unanimitate la vot in CCR , pe intelesul tuturor au votat si judecatorii pusi de PNL si Base....martalogii din parlament nici macar nu stiu cum s-o dea afara legal pe Weber :)))

   Astia sunt...cu astia defilam....
   • +5 (21 voturi)    
    Asa trebuia sa 'iasa'! (Marţi, 29 iunie 2021, 15:44)

    Andy500 [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    Nu e vorba ca parlamentarii nu stiu ce sa faca (in cazul Codrutei au stiut). Atat PNL cat si PSD (AUR) si UDMR nu au niciun interes sa faca reforma.
    Ca si in cazul dosarelor de coruptie, daca procurorul (Parlamentul) scrie decizia prost (atacabila la CCR), evident ca CCR va admite ca e neconstitutionala!
    Si CCR e varza, dar la deciziile unanime nu poti da vina pe CCR. Alea cu 5 la 4 voturi sugereaza ca ori 5 ori 4 judecatori sunt imbecili, dar astea unanime sunt clare!
    • +1 (11 voturi)    
     Sunt convins 100% (Marţi, 29 iunie 2021, 17:59)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Andy500

     Ca este un afront direct catre papagalul Orban care a fost lasat...fara pene...tocmai judecatorii numiti recent de Iohanis la CCR i-au dat flit....apropos de cine pe cine sustine Iohanis la presedentia PNL si cui " i s-a umflat capul" conform "martirului" de studio Tv din ziua de 10 august....:)))

     Tot circul o sa i se impute lui Orban...incompetenta/analfabetism functional/habarnism/prostie etc. in schimb o alta echipa sustinuta de Presedinte o va da cum se cuvine afara in sfarsit pe Weber :)))

     Asta este scoala veche la care papagalii nu au avut acces... doar raman tapi ispasitori daca se poate spune asa.
 • +18 (54 voturi)    
  Mishto (Marţi, 29 iunie 2021, 12:56)

  My50cents [utilizator]

  Nimic bun nu se poate face
  Au grija sprcialii de asta
  • +1 (21 voturi)    
   ce e bun ? (Marţi, 29 iunie 2021, 15:20)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui My50cents

   Nu e neaparat "bun" cea ce crezi tu ca e bun. Mai sunt si altii care pot judeca ce e bine, si acele persoane pot sa fie mai competente in anumite domenii si cu mai multa experienta de viata. Nu ma leg strict de inteligenta.

   Defapt a fost o etalare proasta de putere din partea PNL si USR, sa-o dea jos pentru ca pot, nu pentru ca i-ar fi incurcat cu ceva. Cea ce poate face avocatul poporului relativ la contestarea ordonantelor poate face si PSD-ul chiar daca ar veni alt avocat al poporului. Pentru ca PSD are 50 de deputati sau 25 de senatori sa conteste orice vor. Deci ce a fost ?
  • +3 (17 voturi)    
   un pensionat special ca avocat al populimii (Marţi, 29 iunie 2021, 15:54)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui My50cents

   este ceva bun?
   Ideea este ca coalitia este detinuta de prostanaci care habar n-au cum sa faca si ei ceva traznit.
  • +1 (13 voturi)    
   Ce e bun in a demite abuziv pe cineva? (Marţi, 29 iunie 2021, 17:44)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui My50cents

   Nimic bun nu poate veni din asta
 • +17 (59 voturi)    
  chiar era nevoie sa vina CCR... (Marţi, 29 iunie 2021, 12:56)

  demaGOGU [utilizator]

  ...si sa spuna ca nu poti schimba Ombuds(wo)man pe ratiuni integral politice?
 • +22 (68 voturi)    
  Inca n-au invatat (Marţi, 29 iunie 2021, 12:57)

  siviufxx [utilizator]

  Ca demiterea politicienilor afiliati PSD/ALDE este neconstitutionala?
  • -4 (30 voturi)    
   De fapt (Marţi, 29 iunie 2021, 14:04)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui siviufxx

   Renate Weber a fost șefa Soros Romania.
 • +3 (59 voturi)    
  mda (Marţi, 29 iunie 2021, 12:58)

  SoulSearcher [utilizator]

  avea cineva alta indoiala ca nenea dorneanu va da alta decizie ? :DDD

  oricum intr-un stat normal deciziile CCR ar trebui sa fie facultative... ceva de genul "its nice to have"

  evident ca intr-un stat si mai normal CCR-ul n-ar trebui sa existe
  • +3 (17 voturi)    
   ! (Marţi, 29 iunie 2021, 14:16)

   fdan [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Si acel stat f. normal ar putea fi dupa cum spui - o dictatura.
  • +9 (21 voturi)    
   CCR este instanță de contencios constituțional (Marţi, 29 iunie 2021, 14:31)

   hsl [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   ceea ce înseamnă că, atât timp cât există o constituție, e normal să existe și o instanță care să judece cazurile de încălcare a acesteia.
   • +4 (14 voturi)    
    mda (Marţi, 29 iunie 2021, 15:34)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui hsl

    pentru ce plangere a avut tanti renate, trebuia sa se adreseze altor tipuri de tribunale...

    asa hai si noi restul saracilor sa ne adresam CCR-ului cand avem o problema in justitie nu ? ca doar avem si noi drepturi constitutionale nu ??

    de ce sa ma adresez unor tribunale de 3 lei cand ma pot duce direct la CCR nu ?
    • +4 (8 voturi)    
     Instituția Av. Pop. este prevăzută în Const. (Marţi, 29 iunie 2021, 16:10)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     ceea ce înseamnă că procedura de demitere - chiar reglementată în lege altfel decât este acum - trebuie să țină cont de garanțiile necesare în cazul unei astfel de instituție.
     Din câte știu eu, dna Webber s-a adresat și instanțelor obișnuite, competente să analizeze dpdv legal anumite acte emise de unele autorități.
     PS: și situația oricărui cetățean poate ajunge la CCR, dacă intră în sfera de judecată a instanței de contencios constituțional.
    • +3 (7 voturi)    
     Femeia (Marţi, 29 iunie 2021, 16:50)

     savatuf [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     s-a adresat instantei.
 • +8 (36 voturi)    
  eu zic sa propunem o speta la ccr pe motiv (Marţi, 29 iunie 2021, 12:58)

  qwerasdf [utilizator]

  de constitutionalitate

  sunt sigur ca se vor declara neconstitutionali
 • +13 (47 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 iunie 2021, 13:00)

  [anonim]

  • -1 (15 voturi)    
   dracnea (Marţi, 29 iunie 2021, 14:23)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui

   dracnea nu a construit nimic, istoricul lui de viata este: furat, furat, inselat, furat, tradat, furat samd.

   atit ca a dribilat mai bine in partidul hotiei romaniei, aka pezede.
  • +1 (21 voturi)    
   Sorry CCR (Marţi, 29 iunie 2021, 15:31)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui

   Vezi ca a fost Unanimitate la vot in CCR...nu a votat numai Dragnea:)))

   Papagalii din parlament nu stiu nici macar cum sa dea pe cineva afara...dar nu conteaza :)))
 • +2 (54 voturi)    
  Era ușor de anticipat... (Marţi, 29 iunie 2021, 13:01)

  Tutea [utilizator]

  ... România este un stat capturat de mafia roșie și PNL, UDMR și USR nu dau niciun semn că și-ar dori să taie tentaculele acesteia. CCR și atâtea alte instituții vitale ale statului trebuie reformate din temelii. Nicio inițiativă legislativă cu tentă reformatoare nu va trece de... PSD care este totuna cu CCR!
  • +3 (21 voturi)    
   Sa-i spui lui Iohanis (Marţi, 29 iunie 2021, 16:01)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Ca inclusiv cei doi judecatori numiti de el recent au votat pentru neconstitutionalitate...de ce? Pentru ca martalogii din parlament Habarnau ce inseamna sa dai afara pe cineva legal :))))

   O adunatura de votaci carora le-a dat cu flit inclusiv partea lor din CCR....distractia continua :)))
 • +16 (48 voturi)    
  Unanimitate, da? (Marţi, 29 iunie 2021, 13:01)

  Lovercraft [utilizator]

  deci inclusiv judecătorii numiți de Werner/PNL.
 • +13 (61 voturi)    
  Era clar... (Marţi, 29 iunie 2021, 13:03)

  AdevaratulProfet [utilizator]

  ...jegurile de la CCR, in frunte cu comunistul Dorneanu vor incerca sa blocheze absolut orice reforma, de orice fel....E foarte ciudat cum nu poate parlamentul, reprezentatul ales al poporului sa demita Avocatul Poporului ???

  Este strigator la cer, cum statul roman a ajuns prinzonierul unui grup de fosti comunisti aflati acum la CCR...Pur si simplu in complictate cu avocatul poporului pot bloca 100% functionarea guvernului!!!
  • 0 (8 voturi)    
   Sa (Marţi, 29 iunie 2021, 16:56)

   savatuf [utilizator] i-a raspuns lui AdevaratulProfet

   inteleg ca specialul pensionat la 49 de ani v a aduce reforma...pe bune ...sa inteleg ca renunta la pensie sau cei care l au propus accepta pensiile speciale...ce va mai place prosteala.
  • +1 (5 voturi)    
   pafaristii (Marţi, 29 iunie 2021, 20:16)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui AdevaratulProfet

   Acu', ca activitatea unui guvern de pafaristi e - din cand in cand - blocata, nu-i un lucru chiar asa de rau! Ce zici de-asta?
 • +8 (36 voturi)    
  La asa valoare... (Marţi, 29 iunie 2021, 13:04)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  ... nu putem renunta, chiar daca e avocata PSD si ALDE (mai exista partidul asta ?)
 • +6 (36 voturi)    
  Disperarea privilegiilor (Marţi, 29 iunie 2021, 13:04)

  MG [utilizator]

  parcă Parlamentul era suveran. S-a urcat în copac și nu mai vrea jos, cu "poporul"
  • +1 (13 voturi)    
   Doar poporul și statul sunt suverane (Marţi, 29 iunie 2021, 14:41)

   hsl [utilizator] i-a raspuns lui MG

   nu Parlamentul, nu Guvernul și nici orice altă autoritate sau instituție din interiorul sau exteriorul statului.
  • +3 (9 voturi)    
   dar cu legea invatamantului (Marţi, 29 iunie 2021, 15:22)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui MG

   nu mai era suveran parlamentul?! Si iese pm sa spuna ca tot face cum vrea prin ordonanta....

   Se respecta principiile numai cand e pe placul cuiva?!
 • +6 (42 voturi)    
  desfiintati (Marţi, 29 iunie 2021, 13:07)

  Brutus2 [utilizator]

  naibii adunatura saia de mafioti
  • +6 (10 voturi)    
   Mai bine desfiintati (Marţi, 29 iunie 2021, 16:06)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Brutus2

   Adunatura de papagali votaci din parlament carora le-a dat cu flit inclusiv judecatorii pusi de Iohanis/PNL la CCR ....a fost Unanimitate la vot :)))

   Pana nu invata macar cum sa dea pe Weber afara legal....sa mearga pe stadion la vandut seminte toti initiatorii actiunii contra lui Weber altfel rade de ei Buborel cu toata Comisia de la Venetia in hohote :)))
 • +14 (40 voturi)    
  bravo (Marţi, 29 iunie 2021, 13:11)

  jescu [utilizator]

  Ce au avut cu ea eu nu stiu. Avocatul poporului in sine nu are nici o putere. El doar sesizeaza ce e suspect, nu judeca. Curtea Constitutionala judeca. Daca ea ar fi sesizat aberatii, n-ar fi trecut de CC si nu s-ar fi intamplat nimic. Rolul ei e sa sesizeze deci si-a facut datoria. Mai rau e cum au facut cei dinainte care au inchis ochii la toate aberatiile.
 • +19 (43 voturi)    
  Pana nu demiteți CC, degeaba! (Marţi, 29 iunie 2021, 13:11)

  Jolly Roger [utilizator]

  Dar acum contează tare mult și ce vreți să puneți în loc, că de tanda cu manda ne-am săturat cu toții!

  PS: ce curaqtenie s-ar face prin interzicerea cumularii pensie/salariu/alte functii.... Câți moșuleți toxici ar alege pensia și ar lăsa locul liber...!
  • +4 (8 voturi)    
   Culmea (Marţi, 29 iunie 2021, 14:04)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

   interzicearea cumularii pensiei cu salariu chiar are sanse sa fie neconstitutionala
 • +7 (43 voturi)    
  Se vedea cu ochiul liber (Marţi, 29 iunie 2021, 13:12)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  nu și de „liberalii” pentru care Constitutia si legile sunt facultative. In goana lor dupa ciolan, nu ii poate opri nimic.
 • +9 (49 voturi)    
  Nimic contra psd nu e constituțional! (Marţi, 29 iunie 2021, 13:15)

  nick24 [utilizator]

  Nimic de la UE nu e constituțional!
  Ordinele vin din altă parte. Oare de unde? Ghici ciupercă?
 • +2 (42 voturi)    
  Pai... (Marţi, 29 iunie 2021, 13:18)

  JijiKent [utilizator]

  Se putea altfel? Cand nu a admis Curtea o sesizare a PSD, ea fiind plina de PSD-isti? Oricum nu inteleg ce treaba are CCR cu schimbarea avocatului poporului....
 • +15 (35 voturi)    
  Nicio surpriza (Marţi, 29 iunie 2021, 13:19)

  Cataleya [utilizator]

  Dar daca decizia judecatorilor CCR a fost unanima, chiar ca nu mai merita comentat.
  Doar ca atunci cand a fost demisa Kovesi, aceeasi CCR nu a fot deranjata deloc ca nu a avut dreptul la aparare.

  Se mai poate incerca inca o data.
  Sa ii dea posibilitatea Renatei sa se apere, iar dupa aceea Parlamentul poate sa o demita .
  Iar daca si atunci CCR va decide ca apararea doamnei Weber a fost mai puternica decat argumentele Parlamentului, atunci chiar nu mai exista nicio sansa sa scapam de Weber inainte sa-si termine mandatul si romanii vor trebui sa o suporte pana in 2024.
  • -1 (3 voturi)    
   vai de ei. (Marţi, 29 iunie 2021, 20:21)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Ar mai fi o varianta: sa scapam de un parlament dominat de pafaristi- ca si guvernul cu maretele sale realizari.
 • -6 (24 voturi)    
  orban e vulpe batrana (Marţi, 29 iunie 2021, 13:20)

  Francisc 1 [utilizator]

  stia de mult ca prostovanii CCR se vor arunca si-si vor rupe gatul !
 • +6 (42 voturi)    
  CCR e anexa PSD (Marţi, 29 iunie 2021, 13:21)

  inmono [utilizator]

  .
 • +5 (41 voturi)    
  Wow… (Marţi, 29 iunie 2021, 13:25)

  ciuma.rosie [utilizator]

  …pe vremea guvernarii psd, aceeasi institutie nelegitima (ccr) respingea pe banda rulanta orice sesizare venita de la opozitie. Astia de la ccr au aflat ca dragnea e in puscarie si nu mai au pe cine pupa in dos ????
 • +7 (41 voturi)    
  Normal (Marţi, 29 iunie 2021, 13:25)

  Milka Man [utilizator]

  Renate Weber a fost numita de PSD, CCR a fost numita de PSD. Rezultatul era previzibil...
  • +10 (18 voturi)    
   daaaar (Marţi, 29 iunie 2021, 14:18)

   Elshazzar [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

   3 din 9 CCRisti sunt numiti de Her Klaus
   iar decizia a fost luata in unanimitate
 • +9 (39 voturi)    
  Da’ CCR-ul e constituțional? (Marţi, 29 iunie 2021, 13:26)

  mr_mojo [utilizator]

  Ah, stai că tot ei decid asta.
  Stat in stat…
 • +11 (45 voturi)    
  Erori in serie, devine jenant (Marţi, 29 iunie 2021, 13:31)

  animatron [utilizator]

  Intelegem cu totii ca e nevoie de schimbari in "sistem", ca fiecare partid sau coalitie vrea sa aiba la dispozitie parghii institutionale pt a-si face politica pt care au fost votate.

  Dar astfel de schimbari nu se pot face heirupist si prosteste, trebuie sa existe strategii si sa fie respectate legile Romaniei, incepand cu Constitutia.

  In acest moment, coalitia PNL-USR-PLUS-UDMR a luat mai multe decizii politice care s-au dovedit neconstitutionale.

  Atentie, uneori CCR a decis cu "unanimitate" de voturi, adica chiar si judecatorii numiti de presedintele Iohannis, de PNL sau UDMR, au votat contra propunerilor care incalcau legile Romaniei.

  S-a ajuns la situatia in care faimoasa "Comisiei de la Venetia", aia care era non-stop invocata pt a fi dat afara ministrul Tudorel Toader, acea comisie internationala si care nu e nici pe de parte "pesedista", sa dea peste mana coalitiei si sa-i ceara socoteala pt prostiile facute "neconstitutional".

  De obicei, Ministerul Justitiei avizeaza orice act important emis de guvern, iar coalitia are o majoritate de juristi in toate comisiile parlamentare.

  Ori dl Stelian Ion de la Justitie e chiar incompetent si confuz (o parte din actiunile domniei sale par sa o dovedeasca), ori coalitia are o adunatura de juristi incompetenti, paraziti numiti pe criterii politice.

  Sau poate ca dnii juristi sunt straluciti dar deciziile finale sunt luate de dnii Orban si Barna, peste avizul negativ al juristilor si uite asa ajungem in gura Comisiei de la Venetia si in curand in atentia Comisiei UE pt incalcari repetate ale statului de drept (Constitutia e baza).

  Coalitia e blocata si pe reforme, pe langa erorile repetate prin care s-a incalcat Constitutia.

  Sper ca acest disfunctionalitati majore sa fie eliminate, altfel Opozitia pesedista va avea chiar si argumente legale, nu doar politice, pt a cere schimbarea guvernarii.
  • +3 (7 voturi)    
   Doar ca noi facem lucrurile invers (Marţi, 29 iunie 2021, 15:59)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Adică mai întâi dăm o lege și apoi o verificăm dacă e constituțională. Atunci pentru ce mai avem comisii juridice?!
   Mai bine punem CCR-ul să își dea cu părerea (și să blocheze legi) înainte să fie propuse, votate și promulgate și nu după.
   După există alte pârghii legale.
 • +8 (48 voturi)    
  Arestarea judecatorilor corupti de la CCR (Marţi, 29 iunie 2021, 13:35)

  Cozmin II [utilizator]

  Este revoltator ce se intampla.
  Cand psd a revocat Avocatul Poporului nu a fost neconstitutional ?
  De ce, atunci cand psd avea majoritate in parlament, la toate sesizarile, CCR spunea ca parlamentul este suveran ?
  Procurorii trebuie sa aiba curajul sa-i trimita in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, aflati in slujba mafiei psd, pentru apartenenta la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu, pentru depasirea atributiunilor si pentru favorizarea infractorilor, punand in pericol siguranta nationala, prin deciziile lor aberante si criminale.
  In baza trimiterii in judecata, presedintele trebuie sa-i suspende sau sa-i revoce pe judecatorii corupti sau santajabili de la CCR.
  • +10 (40 voturi)    
   Dorneanu e parlamentarul PSD (Marţi, 29 iunie 2021, 13:52)

   SkyS [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   Nici macar nu se sinchiseste sa se ascunda. Asta e CCR plina de politicieni care se dau independenti.

   Daca se supara scoate singur si Romania din UE, e mai tare decat Putin.
  • 0 (4 voturi)    
   adevarat revoltator! (Marţi, 29 iunie 2021, 20:32)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

   "Procurorii trebuie sa aiba curajul sa-i trimita in judecata pe judecatorii corupti de la CCR":
   Pai, ai mai avut o astfel de propunere inteligenta! Doar ca n-ai raspuns la intrebarea: pe toti 9? Iar daca n-or fi chiar toti, cum ii alegi p-aia "coruptii", ca toti votara la fel?! Sau ii rogi sa marturiseasca, de buna voie, pe proprie raspundere?
 • -4 (42 voturi)    
  ce mizerie!!! (Marţi, 29 iunie 2021, 13:36)

  levierul [utilizator]

  CCR trebuie desfiintat sau sa ii schimbe numele in PCR
  • +1 (41 voturi)    
   Pentru ca asa zici tu? (Marţi, 29 iunie 2021, 13:50)

   Un cititor [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   # face legea?
   • -4 (14 voturi)    
    Da. (Marţi, 29 iunie 2021, 15:09)

    palatin [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

    Nu ai observat?
    Cand PSD e la guvernare, face legea.
    Cand PNL e la guvernare, face legea.
    Cand # e la guvernare, face legea.
    Concluzia: aceeasi mizerie. Doar numele e diferit.
 • -3 (39 voturi)    
  normal (Marţi, 29 iunie 2021, 13:39)

  pehash [utilizator]

  politrucii de la CCR ar declara si atractia gravitationala neconstitutionala daca ar servi intereselor PSD.
  • +13 (41 voturi)    
   si comisia de la Venetia (Marţi, 29 iunie 2021, 13:52)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   cum isi permit ei sa ceara respectarea statului de drept si a legilor?
   • -2 (12 voturi)    
    Statul captiv al mafiei psd (Marţi, 29 iunie 2021, 14:07)

    Mihai II [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Parlamentul trebuie sa explice Comisiei de la Venetia ca in acest moment Statul este captiv mafiei psd.
    Atunci cand psd a avut majoritate in parlament, si-a numit oameni corupti sau santajabili la CCR, la Avocatul Poporului, in CSM, la ICCJ, a modificat legile justitiei, in favoarea infractorilor, iar acum slugile mafiei psd blocheaza revenirea tarii la normal, blocheaza corectarea legilor justitiei.
   • +2 (16 voturi)    
    jumatati de adevar.. (Marţi, 29 iunie 2021, 14:27)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Comisia de la Venetia a cerut doar motivatia demiterii, nu s-a pronuntat asupra respectarii statului de drept.

    Cel mai probabil, a facut-o la indemnul reprezentantului Romaniei - Tudorel Toader, alt politruc PSD.
 • -8 (32 voturi)    
  ccrusia (Marţi, 29 iunie 2021, 13:39)

  Adr1@n [utilizator]

  nu ma mira, dar au ales sa ramana scursuri umane... r din ccr vine de la rusia, ca in mod sigur nu reprezinta interesele constitutionale ale Romaniei.

  iar coalitia de guvernare sper sa aiba solutii daca au intrat in hora asta. nu zic ca nu trebuiau sa initieze demiterea, dar ma astept sa joace la victorie, nu doar la impresie artistica.
 • +2 (32 voturi)    
  CCR face ce vrea in tara asta ... (Marţi, 29 iunie 2021, 13:39)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  CCR face ce vrea in tara asta ...
  • +5 (29 voturi)    
   Chiar asa (Marţi, 29 iunie 2021, 13:56)

   Un cititor [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   L-a validat si pe Basescu dupa refrendum. Revoltator!
 • +4 (32 voturi)    
  Pe cand revocarea CCR? (Marţi, 29 iunie 2021, 13:43)

  Gicone [utilizator]

  Cand revocam CCR? Cand ii desfiintam pe dinozaurii astia jegosi vanduti PSD si Moscovei? Nu avem nevoie de lepre comunistoide. Mergeti fratilor la vot cand sunt alegerile, si votati "raul cel mai mic", altfel ne-o meritam.
 • -3 (23 voturi)    
  //// (Marţi, 29 iunie 2021, 13:50)

  GemstonesPig [utilizator]

  Pai la Bet-uri nici nu voiau sa-ti dea cota pentru decizie constitutionala, toata lumea stia CCR va judeca dupa cum vrea psd , mafia, sistemul pensionatilor special.
 • +5 (29 voturi)    
  ccr (Marţi, 29 iunie 2021, 13:50)

  ras-putin [utilizator]

  capul hidrei coruptiei din magistratura.
 • +1 (29 voturi)    
  Clar. (Marţi, 29 iunie 2021, 13:50)

  asavreau [utilizator]

  Ce numește PSD în funcție nu poate fi revocat decât tot de PSD. Trebuie să revocăm CCR pentru a fi în instituțiile statului oameni conform rezultatului la alegeri.
 • +9 (27 voturi)    
  in UNANIMITATE ! (Marţi, 29 iunie 2021, 13:54)

  LemonCake [utilizator]

  Adica inclusiv Livia Stanciu. Livia Stanciu trebuie DEPOLITIZATA !
  • +5 (13 voturi)    
   degeaba caps (Marţi, 29 iunie 2021, 14:10)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui LemonCake

   turma nu pricepe ca inclusiv judecatorii numiti de pnl/udmr si iohannis au votat ca e neconstitutional
 • +4 (36 voturi)    
  Din Constitutia Romaniei (Marţi, 29 iunie 2021, 13:56)

  ipolitic [utilizator]

  ART. 2
  Suveranitatea
  (1) Suveranitatea natională apartine poporului roman, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
  (2) Nici un grup si nici o persoană nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.
  Art.61
  (1)Parlamentul este organul reprezentativ SUPREM al poporului roman si UNICA autoritate legiuitoare a tării.

  CCR nu este un organ reprezentativ constituit prin alegeri libere. Punct.
  • +4 (12 voturi)    
   ..... parca-l aud pe Tariceanu ...... (Marţi, 29 iunie 2021, 14:23)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Si Tariceanu spunea ca Parlamentul este suveran si puterea unica, Ce separatie a puterilor in Stat, ce Arhitectura constitutionala si alte prostii, am majoritate fac ce vrea muschiul meu. Trebuie sa si intelegem ceea ce citim si asta este foarte greu,
  • -3 (9 voturi)    
   si? (Marţi, 29 iunie 2021, 14:31)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   fa o lege sa-i desfiinteze care sa fie contracarata la ccr :|!

   astia nu se lasa dusi decit prin referendum, si nici aia nu e sigur, ca pot declara referendumul invalid :)..
  • +3 (7 voturi)    
   Art 2 e de kko, 1 si 2 sint in contradictie (Marţi, 29 iunie 2021, 14:38)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Alte constitutii incep asa, WE, THE PEOPLE…boom. Oricine e numit politic pe o functie poate sa fie schimbat fara discutie oricind de aceeasi institutie care l-a numit.
 • -6 (16 voturi)    
  Cerem desfiintarea CCR (Marţi, 29 iunie 2021, 14:05)

  John M. [utilizator]

  O cloaca de neo-comunisti care se opune UE si istoriei.
  • +1 (5 voturi)    
   cine? (Marţi, 29 iunie 2021, 20:50)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Care " cerem"? Tu, poporul roman?
 • -2 (12 voturi)    
  da (Marţi, 29 iunie 2021, 14:15)

  mihnea1976 [utilizator]

  Au trecut 30 de ani de la Revolutie si noi suntem condusi de aceeasi comunisti hidosi,vom scapa de astia doar pe cale naturala.Sper ca cei din generatia tanara sa fie altfel,sa modernizeze Romania,sa o aduca mai aproape de zona occidentala a Europei.Trebuie sa alegem un model:UE sau Rusia,comunistii vor merge mereu spre maica Rusie fiind incompetenti si prosti se tem de competitie cu cei mai inteligenti.Modelele lor sunt analfabeti gen:Sotii Ceausescu,Stalin,Brejnev,Dinastia Kim,Fidel Castro,Ana Pauker si alti "intelectuali" comunisti.
 • -1 (15 voturi)    
  Priceless (Marţi, 29 iunie 2021, 14:24)

  winston_smith [utilizator]

  USR si PSD aceeasi mizerie!
 • -1 (15 voturi)    
  referendum (Marţi, 29 iunie 2021, 14:26)

  ras-putin [utilizator]

  pentru schimbarea constitutiei si desfiintarea ccr.

  nu exista alta solutie, din pacate,
 • +3 (13 voturi)    
  Devine dramatic. PNL si USR nu au facut nimic (Marţi, 29 iunie 2021, 15:15)

  Ahha [utilizator]

  sa schimbe sistemul, inclusiv legat de CCR, asa cum au promis. Si nici nu au o strategie in acest sens. Nu au schimbat nici o lege, nici o procedura, n-au schimbat sistemele de numiri si revocari, nimic. Doar "au urmat "aceiesi pasi" ca PSD-ul si atat. Nu au co4ie, n-au zvâc, n-au determinare, n-au viziune, nimic. Iar asta e o adevarata drama. Daca nu se trezesc rapid sa actioneze in forta, e dezastru, ii / ne mananca sistemul pesedist cladit in trecut, care e ca o caracatita.
 • +1 (13 voturi)    
  Nicio paguba (Marţi, 29 iunie 2021, 15:15)

  mescaline [utilizator]

  Intre Weber si tanarul pensionar special cu afinitati iredentiste, better the devil you know.

  Propunere in bataie de joc a coalitiei, merita o palma si nici nu mai conteaza cine si de ce o aplica.
 • +4 (22 voturi)    
  Membrii comisiei parlamentare (Marţi, 29 iunie 2021, 15:26)

  galeo [utilizator]

  Ce au audiat-o si demis-o ar trebui sa raspunda in justitie pentru abuz in serviciu.
  Pe baza carei legi au demis-o pe Weber?
  • -1 (21 voturi)    
   mda (Marţi, 29 iunie 2021, 15:36)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   cand esti incompetent la servici trebuie o lege care sa te demita ??

   WTF ?

   daca ar fi asa, ar trebui ca orice demisie din Romania, pt orice roman sa treaca prin parlament nu ?

   noi nu avem drepturi constitutionale ?

   sau stai ca iar vorbim de elitele politice bugetare, care oricum se vaccineaza in sistem inchis, isi rezolva legile in sistem inchis.. etc departe de restul sarakilor din Romania.. nu ??
   • +1 (25 voturi)    
    Cum dovedesti inconpetenta doamnei Weber? (Marţi, 29 iunie 2021, 15:46)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

    De fapt rata de castig la CCR a contestatiilor avocatului poporului e extrem de mare, majoritatea deciziilor in favoarea ei fiind luate in unanimitatea judecatorilor CCR, ceea ce arata ca stie foarte bine legea si isi face extrem de bine treaba din fisa postului. Si apropo, in fisa postului avocatului poporului se vorbeste despre apararea drepturilor constitutionale, nu despre apararea sanatatii publice .

    Nu poti demite un avocat al poporului pentru ca asa vrea muschii lui Orban sau pentru ca a fost numita de ALDE/PSD. E nevoie de demonstrarea incalcarii legii de catre ea ca motiv clar de demitere.
    Tehnica "ciocu' mic, acum noi suntem la putere" nu e un argument.
    • +2 (6 voturi)    
     Ce prerogative i se atribuie CCR-ului? (Marţi, 29 iunie 2021, 21:45)

     ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Să-și dea cu părerea că argumentele de destituire sunt prea generale? CCR trebuie să facă doar atât, să vadă dacă hotărârile Guvernului și Parlamentului corespund sau nu cu Constituția țării. Are voie Parlamentul să destituie Avocatul Poporului conform Constituției? Are. Dar CCR se bagă în politică, își dă cu părerea și ia măsuri politice într-o direcție sau alta. Trebuie făcută o lege clară, ce are și ce n-are voie CCR să facă. Probabil că și această lege va fi reclamată de PSD care deține în portofoliu CCR-ul, și desființată mai apoi de CCR care a devenit un organism politic ce nu mai are nimic în comun cu respectarea Constituției. Iar în cazul ăsta o singură șansă să scăpăm de organul politic suprem căpușat și implicit subordonat unui partid sau altul (PDL, PSD), care decide viața noastră. Referendum Național: desființarea acestui partid numit CCR și înființarea unei alte entități juridice, nu politice cum este acum, care strict să confirme sau nu abaterile de la Constituție și nimic altceva. Nu ar trebui sub nici un motiv să facă parte din acest organism foști membrii de partid sau simpatizanți recunoscuți ai vreunei organizații politice, vezi Dorneanu.
     • 0 (6 voturi)    
      Are voie parlamentul sa destituie avocatul poporul (Marţi, 29 iunie 2021, 23:14)

      galeo [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

      Dar cu un motiv pertinent, nu in mod abuziv pentru ca trebuie sa facem loc unuia din gasca noastra.
      • +2 (6 voturi)    
       Intrebarea este (Miercuri, 30 iunie 2021, 0:48)

       Tyrion.lann [utilizator] i-a raspuns lui galeo

       Cine decide daca motivul este pertinent sau nu? CCR sau Parlamentul? Daca e CCR atunci acesta devine un supra-parlament, o a treia camera, si deja incepe sa aiba atributii care nu au de a face cu verificarea constitutionalitatii.
      • +3 (3 voturi)    
       CCR nu are dreptul să aprecieze (Miercuri, 30 iunie 2021, 2:17)

       ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui galeo

       Asta ar însemna să facă politică, ar putea aprecia că o lege e bună sau nu, că o ordonanță e bună sau nu, că există argumente pentru ea sau nu există etc. Asta înseamnă să facă politică ceea ce face acum ccr-ul. A devenit o supraputere ca abdullah Khamenei în Iran. Ei trebuie să spună atât e conform constituției sau nu? Atât.
 • -9 (19 voturi)    
  Decat un maghiar pensionat special, prefer (Marţi, 29 iunie 2021, 15:52)

  jackalphonse [utilizator]

  ...o gretoasa ca duuuuamna Weber.

  Felicitari CeCeRe.
 • -1 (11 voturi)    
  Avocatul partidului nu poporului! (Marţi, 29 iunie 2021, 16:07)

  mircea112 [utilizator]

  Prima modificare ar trebuii schimbarea numelui acestei institutii din avocatul poporului in cel al partidului.

  Nu poporul alege avocatul , avocatul nu poporul il reprezinta ci partidul.

  Avand in vedere aceste lucruri, acum lucrurile sunt mult mai clare.

  Avocatul PSD nu mai este reprezentativ pentru PNL!

  Acesta trebuie inlocuit de urgenta cu avocatul PNL.
 • +1 (11 voturi)    
  exista cumva intaietatea precedentului???? (Marţi, 29 iunie 2021, 16:09)

  Barbaneagra [utilizator]

  Daca o curte oarecare, sa zicem Curtea Suprema, da un verdict intr-un caz, iar dupa cativa ani tot Curtea Suprema IGNORA PRECEDENTUL, si da verdictul opus, exact in aceleasi conditii date, omul de rand, nu politicianul pe care il apara PSD, ce sa creada?
  Oare precedentul nu are intaietate si in justitia romana?
  Daca vrea un partid, bine reprezentat si in CCR ( organ suprem speriat deja de ipostaza pierderii unor drepturi la pensie:)))) EXISTA POSIBILITATEA CA CCR SA REFUZE DREPTUL PARLAMENTULUI DE A DEMITE conducerile oricarei institutii alese de membri parlamentului?????
 • -2 (14 voturi)    
  Nepotism de cumetrie (Marţi, 29 iunie 2021, 16:12)

  galeo [utilizator]

  Avem aici cel mai bun exemplu de nepotism politic, intalnit atat de des plaiurile mioritice prin toate institutiile publice.

  Weber teebuie demisa pentru a face loc unuia din "familia noastra". Gretos comportament.
 • +3 (9 voturi)    
  Pina (Marţi, 29 iunie 2021, 16:53)

  savatuf [utilizator]

  la CCR , comisia de la Venetia a cerut lamuriri parlamentului privind procedura de demitere. Dupa aceasta decizie a ccr, raportul comisiei se poate intuii.
 • +2 (8 voturi)    
  cum... (Marţi, 29 iunie 2021, 16:57)

  mamenervat [utilizator]

  mama ei de treaba in 2012 PNL-ul de USL a stiut/putut sa dea o decizie de revocare in Parlament a Av.Pop. care a trecut testul CCR, iar azi nu poate? Una din doua: in urma cu 9 ani au avut juristi cu diplome "pe bune" sau au vrut musai. Azi, ori au juristi facuti la vreo "biotera" ori ...se fac ca vor (de "musai" nici vorba!)
 • -2 (8 voturi)    
  pai (Marţi, 29 iunie 2021, 17:12)

  andrei1232000 [utilizator]

  dna Weber trebuie sa ramana pana cand UDMR nu va mai avea pretentii la aceasta functie.
  1. Numai pentru magaria cu interpretarea ca fiind tortura a procedurilor derulate in spitale in perioada starii de urgenta ar merita data afara.
  2. Parlamentul are ocazia sa inbunatateasca legea conform obiectiilor CCR, in procedura de urgenta si sa o dea afara.
 • -2 (10 voturi)    
  Ce prerogative are CCR-ul? (Marţi, 29 iunie 2021, 17:48)

  ploiesteanu [utilizator]

  Să-și dea cu părerea că argumentele de destituire sunt prea generale? CCR trebuie să facă doar atât, să vadă dacă hotărârile Guvernului și Parlamentului corespund sau nu cu Constituția țării. Are voie Parlamentul să destituie Avocatul Poporului conform Constituției? Are. Dar CCR se bagă în politică, își dă cu părerea și ia măsuri politice într-o direcție sau alta. Trebuie făcută o lege clară, ce are și ce n-are voie CCR să facă. Probabil că și această lege va fi reclamată de PSD care deține în portofoliu CCR-ul, și desființată mai apoi de CCR care a devenit un organism politic ce nu mai are nimic în comun cu respectarea Constituției. Iar în cazul ăsta o singură șansă să scăpăm de organul politic suprem căpușat și implicit subordonat unui partid sau altul (PDL, PSD), care decide viața noastră. Referendum Național: desființarea acestui partid numit CCR și înființarea unei alte entități juridice, nu politice cum este acum, care strict să confirme sau nu abaterile de la Constituție și nimic altceva. Nu ar trebui sub nici un motiv să facă parte din acest organism foști membrii de partid sau simpatizanți recunoscuți ai vreunei organizații politice, vezi Dorneanu.
 • -1 (17 voturi)    
  Ce a făcut această muiere... (Marţi, 29 iunie 2021, 18:12)

  Gabu [utilizator]

  ...din postura sa de Avocat al Poporului în timpul pandemiei - și aici mă refer la perioada imediat următoare aplicării stării de urgență, atunci când lucrurile erau total confuze și îngrijorătoare - intră cu ușurință la instigare la zădărnicirea combaterii bolilor!
 • +5 (9 voturi)    
  A fost vremea hoților (Marţi, 29 iunie 2021, 18:54)

  dan.c [utilizator]

  Acum hoții se dau greu duși.
  Să nu ne așteptăm la cadouri din partea lor.
  O da bunul Dumnezeu și om scăpa și noi de hoți.
  Renate, Dorneanu, Tudorel, Ciorbea… Și mulți ca voi… Ați ales să ne îngropați tinerețile.. Ați fost niște nenorocite de cozi de topor… Cu mâner de aur, dar unelte… Au furat alții cu mâna voastră, nefericiților!
 • +1 (1 vot)    
  ticalosi! (Miercuri, 30 iunie 2021, 8:21)

  mongolul [utilizator]

  dar ticalosi cu shtaif...
 • 0 (0 voturi)    
  cve sanctiuni exista, daca (Miercuri, 30 iunie 2021, 8:21)

  mongolul [utilizator]

  nu respecti deciziile CCR? PSD le-a respectat pe toate?
 • +6 (6 voturi)    
  Renate Weber poate candida la presedentie ! (Miercuri, 30 iunie 2021, 9:31)

  Cugetator [utilizator]

  Intr-adevar ar fii candidatul perfect , deoarece o plac si Soros, CCR si chiar si Aur de Tinichea ,asa ca ar putea fii proclamata direct ,alegerile devenind inutile !
  • +2 (2 voturi)    
   mai ales o place Moscova... (Miercuri, 30 iunie 2021, 12:30)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   toti o plac, numai democratii nu
 • -1 (3 voturi)    
  nu-i doar PSD-ul mai copii (Miercuri, 30 iunie 2021, 10:28)

  Razvan_M [utilizator]

  " În perioada 1998-2005 și, respectiv, 2006-2007, a ocupat funcția de Președinte a Fundației Soros România (cunoscută și sub denumirea de Fundația pentru o Societate Deschisă). În decembrie 2004 a devenit consiliera președintelui României pe afaceri constituționale și juridice, funcție din care a demisionat în decembrie 2005."
  • +1 (3 voturi)    
   fie Soros e agent comunist, (Miercuri, 30 iunie 2021, 12:31)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   ceea ce nu m-ar mira, fie ea era trimisa cu misiuni acolo....
   • 0 (2 voturi)    
    "fie" este nenecesar (Miercuri, 30 iunie 2021, 15:27)

    Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui mongolul

    O alta duamna, Sandra Pralong, cea care a adus Fundatia Soros in Romania la inceputul anilor 90, a fost consiliera lui Emil Constantinescu si apoi a lui Klaus Iohannis. Intre cele 2 functii a avut si alte colaborari interesante. Klaus Iohannis insusi, neamtul vertical si incoruptibil care este, a fost propus acum ceva vreme Prim Ministru din partea PSD-PNL si Dan Voiculescu.

    Ar fi interesant de citit si biografiile unor domni precum Andrei Plesu, colaborator in fundatii finantate de la aceeasi sursa, dl. Patapievici (fiul unui tata celebru), dl Tismaneanu (fiul unui tata celebru), dl Petre Roman (fiul unui tata celebru) si multi alti "lideri" culturali si politici finantati din aceleasi surse - fundatii, ong-uri, uniuni. Sa nu uitam de dl Ciolos, dl Nicusor Dan sau dl Dan Barna pe care-i leaga in mod bizar pentru necunoscatori niste fire financiare si ideologice comune prin diverse fundatii, asociatii si uniuni.

    Si uite asa intelegem ca nimic nu-i intamplator in tara asta. PNL a colaborat cu PSD, PSD cu PRM si PSM, apoi PNL cu PNT si PD - dupa care PNT a fost distrus, dupa care PSD-ul din nou cu PRM si PSM, dupa care PD cu PNL, dupa care iarasi PNL cu PSD, apoi PDL cu PSD, apoi PNL cu PSD, iar PD-ul a fost distrus si inghitit in PNL, apoi a aparut USR care ideologic nu-i chiar atat de departe de PSD, doar ca se adreseaza unor alte grupuri de alegatori, deocamdata. Si toti au colaborat bine-mersi cu UDMR, un partid etnic neconstitutional, care totusi nu este partid pt. ca este "uniune".
 • +3 (3 voturi)    
  Pentru utilizator Razvan_ M ! (Miercuri, 30 iunie 2021, 11:53)

  Cugetator [utilizator]

  Poate ca esti de buna credinta , dar atunci spune clar ca a fost consiliera lui Basescu ,dar a fugit prin demisie ca muscata de viespi , pe motiv ca era bolnava de moarte. De atunci nu a mai murit deloc, fiind hranita intens cu balsam tip PSD si acum iata strajuita cu foc de CCR-ul credincios aceluiasi PSD si minunatelor pensii speciale !
  • 0 (2 voturi)    
   "poate" este inutil (Miercuri, 30 iunie 2021, 15:36)

   Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   ... citesc destul de mult despre istoria noastra, fara a ma feri de anumite surse. Parerea mea sincera este ca a fost deconspirata pe vremea lui Basescu si a primit alte misiuni de la stapanii ei.

   Basescu, dupa parerea mea, este un personaj mai complex decat pare, ce a fost nevoit sa joace cu mana care i-a fost servita. Daca unele din reactiile lui de dupa presedintie au parut bizare, asta este si pentru ca si-a pierdut imunitatea si sprijinul politic si a trebuit sa execute si el ordinele primite. Deocamdata este mult prea devreme sa evaluez obiectiv perioada Basescu, cu bune si rele. Cand stii ca cei care iau decizii pentru Romania te pot strivi ca pe un gandac si ca este imposibil sa stii cine iti este prieten sau aliat, comportamentul este o consecinta a acestor lucruri.
 • 0 (2 voturi)    
  prostie (Joi, 1 iulie 2021, 17:28)

  Stelistu [utilizator]

  Sa comentezi hotararile in unanimitate ale unei instante compuse din 9 judecatori propusi de partide si presedintie e cea mai mare idiotenie pe care o poate afisa un individ.. Sa compari hotararile CCR in cazurile Kovesi si Weber e o mare cretinitate. Sunt doua spete total diferite. PNl , atat Orban cat si Citu se lasa prostiti de acesti handicapati USR-PLUS care propun eliminarea taxelor si impozitelor pe salariul minim !?! Nu cred ca s-a mai emis o imbecilitate mai mare in ultimii 30 de ani. Iar cu o alta lege a pensiilor se invart intr-o sfera plina de ceata ! Le trebuie 1000 de noi angajati care sa recalculeze pensiile dupa o formula care se afla in constelatia Centauri. Bai oameni buni poporul asta e dominat de handicapati ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by