Polițiștii din structurile poliției judiciare, adică cei care lucrează în dosare penale și care ar trebui să documenteze activitatea infracțională a grupărilor de crimă organizată, sunt planificați în serviciu, în 70% din orașele României, doar de luni până vineri de la 08:00 – 16:00, în timp ce în weekend nu lucrează nimeni. Dacă totuși se întâmplă ceva în afara acestor ore, polițiștii sunt chemați de acasă, într-un fel de muncă „la negru”, pe timpul lor și pe banii lor, însă doar după ce infracțiunea a fost comisă, arată un comunicat al Sindicatului Europol.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Vedem cum cei care ne conduc, guvernanți, parlamentari, continuă să trăiască în nepăsare și să izoleze un atentat cu bombă, ca fiind o excepție care nu se mai poate întâmpla.
  • Ce nu știu însă nici opinia publică și nici politicienii, este că în 70% din orașele României, polițiștii din structurile poliției judiciare, adică cei care ar trebui să culeagă informații calificate, care lucrează în dosare penale și care ar trebui să documenteze activitatea infracțională a grupărilor de crimă organizată (trafic de persoane, contrabandă cu țigări, evaziune fiscală, trafic de droguri etc) sunt planificați în serviciu de luni-vineri, de la 08:00 – 16:00, în timp ce în weekend nu lucrează nimeni. Dacă totuși se întâmplă ceva în afara acestor ore, polițiștii sunt chemați de acasă, într-un fel de muncă „la negru”, pe timpul lor și pe banii lor, însă doar după ce infracțiunea a fost comisă.
  • Iar în acest context, cetățenii ar trebui să își pună niște întrebări legitime:
  • 1. Se simt în siguranță în condițiile în care, în afară de ordinea publică, polițiștii din structurile poliției judiciare nu sunt planificați în serviciu după ora 16:00, sau în zilele de weekend deloc?
  • 2. Cine are interesul și care este scopul pentru care după ora 16:00 și în zilele de weekend nu sunt planificați în serviciu polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, crimă organizată etc.?
  • Probabil că managerii care conduc structurile de poliție au impresia că faptele de contrabandă, de trafic de persoane, de evaziune fiscală și orice alte infracțiuni sunt comise doar de luni până vineri, între 08:00 – 16:00. Să nu fie prea târziu când vor constata că infracționalitatea a fost scăpată de sub control pe anumite segmente, mai ales furturile de material lemnos, traficul de carne vie și traficul de droguri.

Reamintim că o maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Bărbatul decedat este Ioan Crişan, un cunoscut om de afaceri local.

Procurorii fac acum cercetări pentru omor calificat cu premeditare.