Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de depozitare a unei societăţi de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi și s-a extins, cuprinzând întreaga hală, autorităţile luând în calcul ipoteza ca o persoană să fi fost prinsă înăuntru, transmite Agerpres.

incendiul de la Brazi 4Foto: ISU Prahova

UPDATE 11.15 Reprezentanţii Eco Burn, societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase unde, miercuri dimineaţă, a izbucnit un incendiu major, susţin că focul ar fi fost provocat de "o mână criminală", indicând un angajat care ar fi ameninţat că se sinucide.

UPDATE 11.00 Societatea de incinerare a deșeurilor avea activitatea suspendată. Firma era vizată de un dosar penal pentru încălcarea legislației mediului

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, suprafaţa afectată fiind de 4.000 mp. Un număr de 53 de pompieri acţionează la faţa locului, incendiul fiind localizat.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar aceasta nu prezintă siguranţă.

În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT. "Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie", este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

Peste 50 de pompieri au intervenit, însă acţiunea este foarte dificilă, întrucât plafonul halei s-a prăbuşit. Conform comisarilor de mediu, măsurătorile privind indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au arătat creşteri sau depăşiri.

Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU. Incineratorul este amplasat pe o platformă industrială din apropierea rafinăriei de la Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, iar în ultima perioadă a fost amendat de mai multe ori din cauza încălcării legii şi nerespectării legislaţiei privind această activitate.

De altfel, în prezent, activitatea unităţii este sistată. Un alt incendiu a avut loc în aceeaşi zonă în urmă cu câteva luni, însă nu in interior, ci în curtea incineratorului, precizează și news.ro.