Reprezentanţii Eco Burn, societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase unde, miercuri dimineaţă, a izbucnit un incendiu major, susţin că focul ar fi fost provocat de "o mână criminală", indicând un angajat care ar fi ameninţat că se sinucide.

incendiul de la Brazi 5Foto: ISU Prahova

"Din declaraţiile paznicului Parcului industrial Brazi, un angajat al societăţii Eco Burn a intrat în incinta parcului minţind că îşi lasă bicicleta şi pleacă în cursă cu un şofer. În scurt timp a izbucnit incendiul şi paznicul a telefonat la ISU anunţând incidentul. Menţionăm că angajatul (...) a pătruns în mod ilegal în incinta Parcului industrial Brazi şi a societăţii Eco Burn, în afara orelor de program şi fără acordul societăţii. La faţa locului a lăsat o bicicletă în scopul inducerii ideii de sinucidere, fapt confirmat şi din declaraţiile tatălui său care a precizat organelor abilitate că a fost informat de S. C. că se va sinucide", se arată într-un comunicat emis de Eco Burn, citat de Agerpres.

Conform documentului, acesta este al treilea incendiu "produs de mâini criminale" cu care societatea se confruntă.

"De asemenea, mai precizăm că Eco Burn îşi va relua activitatea în pofida acestor incidente rău voitoare, aflându-se în procedura de revizuire", menţionează comunicatul citat.

Incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, afectând 4.000 mp. Focul a fost localizat, iar 53 de pompieri acţionează la faţa locului pentru lichidarea incendiului.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar clădirea nu prezintă siguranţă. În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.