Premierul Florin Cițu a scris, sâmbătă, pe Facebook, în prima zi fără mască în spații deschise, că a fost ”la o plimbare la prima oră până la cafea și a fost wow”. Acesta a amintit totodată că pe 1 iunie urmează o nouă serie de relaxări a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Florin CîțuFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

El a mulumit cetățenilor pentru că respectă regulile și pentru că se vaccinează, astfel încât să poată fi posibilă relaxarea restricțiilor.

Postarea integrală a premierului:

  • Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?
  • Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow.
  • Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.
  • Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil.
  • Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie.

Reamintim că Guvernul a adoptat modificarea hotărârii de prelungire a stării de alertă, prin care de astăzi, 15 mai, se renunță la mai multe restricții.

O primă măsură de relaxare este eliminarea obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise neaglomerate, urmând ca restricţia să fie aplicată în continuare în spaţii publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun.

De asemenea, se elimină restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii a persoanelor şi restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 21.00, iar programul restaurantelor, cafenelelor va fi în intervalul 05-24.00, a mai anunţat Florin Cîţu.

Citește și: