​Premierul Florin Cîțu i-a cerut vicepremierului Dan Barna să spună public dacă știa despre problemele semnalate de Vlad Voiculescu privind subraportarea deceselor COVID-19 și ce măsuri a dispus.

Dan Barna si Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Cîțu a făcut aceste declarații într-o conferință de presă la Cluj, întrebat despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind neraportarea corectă a deceselor COVID-19.

  • "Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie clarificate dacă este aşa. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public să prezinte în şedinţa de Guvern aşa ceva", a răspuns Cîțu.

El a susținut că tot Dan Barna trebuie să clarifice să acuzațiile lansate de Vlad Voiculescu privind mafia din sistemul de sănătate, protejată de partidele de la conducere.

  • "Îi cer domnului vicepremier Dan Barna să prezinte public în sedința de guvern tot ce știa despre mafia din sănătate. Dacă i s-a adus la cunoștință și ce măsuri a dispus. Până astăzi în guvern nu a fost prezentată nicio notă de informare sau ce măsuri s-au dispus privind mafia din sănătate", a spus Florin Cîțu.

În prima sa ieșire publică de la demitere, Vlad Voiculescu a acuzat că "există indicii" că decesele COVID-19 nu sunt raportate corect și că numărul ar fi mai mare decât în realitate și i-a dat temă lui Florin Cîțu să revadă metodologia de raportare făcută în guvernarea PNL.

Întrebat care ar fi diferențele, fostul ministru al Sănătății a spus că nu vrea să pronunțe cifre. Chestionat, de asemenea, de ce nu a semnalat această situație până acum, el a susținut că a descoperit în urmă cu mai puțin de 10 zile și că formase un grup de lucru care să verifice metodologia de raportare.